Насловна Мозаик Будва: Самостална изложба Светозара Дедића

Будва: Самостална изложба Светозара Дедића

0
ПОДИЈЕЛИ

У галерији хотела Queen of Montenegro у Бечићима, отворена је самостална изложба цртежа, ликовног умјетника Светозара Дедића из Бара, саопштено је из Арт преса.

На изложби, чији је организатор НИП Арт прес из Будве, Дедић се представио са 15 радова већег формата, радјених у техници туш на папиру, насталих последњих 15 година.

„Са тихим и добрим човјеком Светозаром Дедићем, дружио сам се готово десет година и постао пријатељ, али ми никада није рекао да се он бави сликарством. Када сам то сазнао, јер ми је стидљиво саопштио, да видим његове радове, видио сам, да је то озбиљна прича и драго ми је што смо његовом првом изложбом у Бару, открили да је он прави умјетник.

Сада ми је такође драго, што Дедићеве занимљиве радове, наредних дана могу видјети грађани и гости са Будванске ривијере,“ казао је поред осталог отварајући изложбу, академски сликар Мухарем Муратовић из Бара.

„Светозар Дедић је био инжењер, дугогодишњи управитељ строја на бродовима дуге пловидбе и већина његових радова, настајала је на далеким морима. Драго ми је што ће љубитељи умјетности бити у прилици да виде веома занимљиве радове, казао је руководилац галерије Queen у Бечићима,“ Ранко Павићевић.

Самосталну изложбу Светозара Дедића отворио је Мухарем Муратовић, академски сликар из Бара, а биће отворена до 26. октобра, саопштено је из будванског АРТ ПРЕСС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here