Насловна Друштво Будва: ПзП новац од кампање дао за уређење школе и вртића

Будва: ПзП новац од кампање дао за уређење школе и вртића

0
ПОДИЈЕЛИ

Будвански Покрет за промјену донирао је 10.000 еура, које су утрошене за адаптацију учинице Музичке школе у Будви, као и замјену столарије на три учинице у будванском вртићу “Љубица Јовановић Маше“. Ово је први пут да нека партија у Будви, новац који је добила од Општине за кампању и рад странке, утроши на хуманитарне акције.

Неугледна простојиа у сутерену Основне коле Стефан Митров Љубиша, гдје се налази Музичка школа, претворена је у учиницу. Школа за основно музичко образовање, коју похађа чак 404 ученика кубури са простором и практично је подстанар у основној школи.

„Након сазнања да ученици и наставнице ЈУ Школе за основно музичко образовање раде у изузетно тешким условима, како због већег броја уписаних полазника , тако и недостатка простора за обављање редовне наставе, Покрет за промјене је одлучио да из скромних финансијских средстава које добијају из буџета Општине за финансирање својих редвних активности, усмјере у рјешавање проблема у овој наставној установи. Након добијања подршке од школског одбора ОШ “Стефан Митрови Љубиша“ и лично директора Музичке школе Николе Вукчевића општински одбор ПзП је донио одлуку да да уштеђена средстав у износу од десет хиљада еура, која су била планирана за трошкове предизборне кампање , усмјери као донацију за реконструкцију и адаптацију једне запуштене просторије у сутерену шкое, као и замјену дотрајале столарије у згради старог вртића “, казао је лидер будванског ПзП-а Стеван Џаковић.

Он је наглаисо да како би се пројекат што ефикасније реализовао, чанови те партије су урадили идејни пројекат, те на конкурсу изабрана најповољнији понуђач – подгоричка фирма Слацкомерц, са којом је закључен уговор.

“Радови који су трајали десетак дана су подразумијевали рушење преградних зидова, израду нове елоксиране браварије, израду хидроизлоације, глетовање и кречење зидова, постваљње нових керамичких плочица и електроинсталација, набавку нових прозора. На велико задовољство свих, понајвише дјеце и ученика, радови су завршени прекјуче, а добијена је једна нова учиница за Музичку школу те бољи услови за боравак малишна у вртићу. ПзП је је овим скромним гестом показао да се са мало воље може помоћи зајендици у којој живимо“, поручио је Џаковић.

Захваливши се Покрету за промјене на донацији и Џаковићу који је иницирао акцију, директор Музичке школе Никола Вукчевић је казао да је школа добила пријеко потребну учиниоцу, јер су капацитети пребукирани.

“Вјерујем да би у некој блиској перспективи Музичка школа требал да добије своју зграду, да постанемо потпуно аутономни, јер би то олкшало рад професорима,а ученици имали много боље услове.То будванска дјеца заслужују“, казао је Вукчевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here