Насловна Издвојено Будимир Мугоша “опозициони” кандидат за министра пољопривреде

Будимир Мугоша “опозициони” кандидат за министра пољопривреде

0
ПОДИЈЕЛИ

Инжењер сточарства Будимир Мугоша кандидат је Демоса, УРА и СДП-а за министра пољопривреде, преносе медији.

Мугоша ће на тој функцији наслиједити Миленка Поповића који је поднио оставку из здравствених разлога.

Представници три партије састали су се у уторак и усагласили да је Мугоша адекватно рјешење.

Мугоша је предузетник из Подгорице који се бави предузетништвом у пољопривреди. Завршио је Биотехнички факултет, водио је више фарми, фирму за извоз љековитог биља плантажирао брескве, бавио се пчеларством.

Мугоша би требало да буде коначно рјешење СДП-а, УРА и Демоса за министра пољопривреде, након што је његов претходник Поповић након три седмице на функцији поднио оставку.

Поповића су предложили СДП, УРА и Демос. То је урађено након што је премијер Мило Ђукановић одбио њиховог кандидата Милорада Вујовића за ту позицију. Поповић је првобитно предлаган за потпредсједника Владе. Скупштина га је изабрала 16. маја за министра пољопривреде, а Вујовића за вицепремијера. Поповић је преузео ресор Петра Ивановића који је изабран за потпредсједника Владе.

СДП, УРА и Демос предложиле су да Вујовић води ресор пољопривреде до избора новог кандидата за министра, а сада је одлучено да функцију преузме Мугоша.

Поред Вујовића и Поповића опозициони министри у Влади су функционер СДП-а Рашко Коњевић који је преузео ресор финансија од Радоја Жугића, и Борис Марић из Центра за грађанско образовање (ЦГО) који је на предлог УРА именован за министра рада и социјалног старања.

Прије њега ту функцију је покривала Зорица Ковачевић из ДПС-а. Горан Даниловић из Демоса преузео је МУП. Очекује се да и да ће на мјесто потредсједнице Владе бити именована и функционерка Позитивне Азра Јасавић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here