Насловна Поглед Будимир

Будимир

3
ПОДИЈЕЛИ

Једна од главних вијести око ових празника је извјесни Будимир. Будимир је изгледа неки преварант. Радио је човјек по региону. Нудио европске паре. За само два одсто унапријед и два одсто када легне кинта од Европе.

dolari

Да је по старој народној – ко признаје пола му се прашта, Буда не би ни хапсили. Негдје је у старту био поштен. Од цијене преваре узимао је само половину.

Знао је Будимир на шта је наш народ осјетљив. Да је било шта друго понудио ко зна да ли би ишта од посла било. Али, кад је понудио паре, и то европске, навукоше се сви ко кленови кад им бациш аршламу. Писали се пројекти, попуњавали обрасци, а све им у глави оних 19 милиона евра што ће им Европа, уз здушну Будову помоћ, дати на пешкеш.

И како то бива они што су жудјели за највећим парама највише су и страдали. Њихово два одсто је буцало и до 200.000 евра. И сад им Будо крив.

А он лијепо договорио. За ово што сањате кошта толико. Док сањате, наравно. А кад се сан оствари даћете још толико. Али, сан је лажа, а Бог је истина. Вазда је у овом народу тако било. „Не иде ти Кулин капетане, нити иде нити му се надај.“

Е кад су кленови, мислећи да је месо, прогутали аршламу и осјетили удицу, па забољело у ожичицу, од бруке највише, требало је оправдати будалаштину. Како да је оправдају на веселог Буда? Ко је Будимир и шта он било гдје значи?

dolar

И ни пет, ни шест крену акција. Будо је рођени брат Момира Булатовића. Зато нас је превеслао. Надали смо се у Момирово поштење.

Љуља по медијима вијест за вијешћу, текст за текстом. Лупеж је у ствари рођени Момиров брат. Није нам пало на памет да сумњамо, не би ми ни пословали са Будом да је било другачије.

Кад се офира да Будимир нема везе са Момиром онда грунуше у другом правцу.

Позивао се Будимир и на Момира и покојног Павла. А братство Булатовића је чувено братство.  И тако редом подигоше и живе и мртве Булатовиће.
И све Ровчане приде.

А све због тога што им је извјесни Будимир понудио – паре. Европске. На пешкеш. За само два одсто унапријед и два одсто кад легне лова на рачун.
А кад су милиони у питању, кад чељаде затвори очи, мало одсања и већ их троши, од среће и не размишља шта ће бити када се пробуди.

Али, стара је изрека: „Коме је суђено да буде ј…н, саме му гаће спадају.“ Нема Будо са тим никакве везе.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Један од првих медија који је пласирао вијест да је Будимир брат Монмира Булатовића, коју су читаво вријеме пратили Момирови снимци, била је телевизија Вијести.
  Мора да је Будимир заврнуо неког из Друге вамеље. Пратио сам други и трећи дан хоће ли се ко из Вијести извинити за дезинформацију, али се то није десило.
  Е Будимире, Будимире…..

 2. 0
  0

  Kurir:“Budimir Bulatović, čovek koji se lažno predstavljao kao brat Momira Bulatovića, visokog funkcionera bivše Jugoslavije, uhapšen je zbog sumnje da je kao izvršni koordinator Evropske ekspertske grupe (EEG) oštetio Gradsku upravu Grada Banjaluke za oko 200.000 evra, dok je firmu „Celeks“ prevario za 87.000 evra.Sve prevare izvršene su tako što je Bulatović, na predlog nekog od visokopozicioniranih zvaničnika Republike Srpske, dolazio na razgovor s direktorom institucije i nudio pomoć u privlačenju novca iz evropskih fondova.
  Evropska ekspertska grupa je 2009. godine, između ostalih, prevarila i Opštinu Svilajnac, kojoj su obećali da će im obezbediti pet miliona evra iz evropskih fondova uz naknadu od 400.000 evra, nakon čega im se izgubio trag.
  EEG je i u Crnoj Gori prevario nekoliko firmi i opština“.
  Evo izazova za novonara IN4S, saznato kojesu to firme i opštine.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here