Насловна Политика Брука и нечаст никад не умиру: Бошковић сматра да је учешће у...

Брука и нечаст никад не умиру: Бошковић сматра да је учешће у КФОР-у интерес Црне Горе

6
полтронство НАТО-у ништа није донијело Црној Гори

Црна Гора ће се увијек руководити својим интересима и националним приоритетима и тако је било и са одлуком о слању припадника у мисију КФОР-а на Косову, рекао је данас министар одбране Предраг Бошковић, преноси РТЦГ.

Он је то рекао црногорским новинарима у Бриселу, коментаришући критике српског министра одбране Александра Вулина поводом одлуке Савјета за одбрану и безбједност о учешћу припадника Војске Црне Горе у мисији КФОР на Косову. Овом одлуком ће, по први пут у историји Црне Горе црногорски војник бити у саставу окупаторске војске, а против свог, српског народа, и матичне Србије.

Подсјетимо да Влада Црне Горе није имала смјелости да распише референдум о прикључењу Црне Горе НАТО-у, па већина грађана овај чин сматра анексијом.

Анексију су на својој кожи први осјетили војници ВЦГ који су одмах након тога добили отказе. Аналитичар геополитике и пензионисани генерал Благоје Граховац оптужио је Бошковића да је „војне јединице претворио у партијске ћелије ДПС, а увидом у националну структуру отпуштених војника може се видјети какву етничку дискриминацију министар спроводи“. 

Против министра је жалбу поднио и предсједник СОВЦГ потпуковник Ненад Чобељић, због дискриминаторског понашања и мобинга.

Премијер Црне Горе Душко Марковић такође је прије пар дана признао да је против признања лажне државе Косово било чак 85% грађана.

Највећи примјер бешчашћа министра који се налази на једној часној функцији био је када је у марту прошле године, на годишњицу НАТО бомбардовања забранио да се ода пошта жртвама НАТО агресије у касарнама у Даниловграду и Подгорици.

Поставља се стога питање: у чијем интересу, и штавише, у чије име министар Бошковић доноси одлуке о слању војника на Космет? 

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Boskovic je sve samo ne covjek od rijeci , dusu bi prodao da mu funkciju produze bilo kakvu . A i ekipa oko njega kod a imaju 100 usta na sebi pa se ne mogu najesti …

 2. 0
  0

  „Црна Гора ће се увијек руководити својим интересима и националним приоритетима и тако је било и са одлуком о слању припадника у мисију КФОР-а на Косову“

  Objasni nam to malo, koji je to interes CG? Mozda, ako hoces da vratis Metohiju Crnoj Gori gdje i pripada. Nego ti nemas za to ni gace, a kamoli ono u njima. Ni ti ni tvoj „harizmaticni“ lider kojeg od miloste zovu „Milo lopove“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here