Насловна Друштво Брод који тоне: Далиборка Пејовић напустила Монтенегро ерлајнз

Брод који тоне: Далиборка Пејовић напустила Монтенегро ерлајнз

4
ПОДИЈЕЛИ

Предсједница одбора директора Монтенегро ерлајнза (МА) Далиборка Пејовић поднијела је захтјев за разрјешење са те функције.

“На последњој сједници одбора директора, одржаној 2. децембра, најавила сам престанак обављања функције предсједника одбора директора скупштини акционара друштва и у складу са тим поднијела захтјев за разрјешење”, казала је за Дан Пејовић.

Она је појаснила да ће ту функцију обављати све док је скупштина акционара не разријеши и додала да о њеном захтјеву не мора да се изјашњава одбор директора.

Пејовић је на мјесто предсједника одбора директора дошла половином 2013. године, када је на тој позицији наслиједила Зорана Ђуришића. Осим позиције наслиједила је и вишемилионски дуг предузећа, али га и за три године повећала за преко 20 милиона. У 2014. години губитак у пословању износио је 9,5 милиона, годину касније 10,4 милиона, па је почетак 2016. године дочекан са укупним губитком од 60,4 милиона еура. Износи губитака у 2014. и 2015. години рекордни су у историји националног авио-превозника.

Пејовић је за Дан казала да је задовољна урађеним у МА за три године.

“Од 81 милиона дугова дугорочне обавезе компаније смањене су на 38 милиона, потписани су код шер уговори са Аир Сербијом, Ер Франсом, а у најави је потписивање са Етихадом. Реализован је програм уштеда у скоро свим сегментима пословања, уз повећање броја путника у редовном и код шер саобраћају и попуњеност путничке кабине. Национална авио-компанија, ресурси у које се од њеног постојања улагало, као и изузетно вриједан кадар у њој, значај који има за укупну привреду, заслужује максималну подршку државе у сваком погледу”; изјавила је Пејовић.

Она ће након одласка обављати функцију посланика и представљати ДПС у Скупштини.

Стопостотни власник МА је држава, која двије године покушава да приватизује предузеће.

МА је у овој години у два наврата каснио са исплатом зарада по више мјесеци, због чега су пилоти у два наврата пријетили штрајком, први пут у мају, а последњи у новембру. Њима се последњих седмица исплаћују заостале зараде како не би дошло до штрајка.

Извор: Дан 

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Брод који тоне: Далиборка Пејовић напустила Монтенегро ерлајнз,kazu da dolazi u Kotor da sanira zidine?

 2. 0
  0

  Мали квиз: Шта је то Да-ли-борка свих ових година могла да допринесе Монти Ерлајнз Пајтону?!

 3. 0
  0

  Treba videti imovinski karton drugarice Daliborke i njene najuze familije, prije i posle stupanja na funkciju u MA. Mora de se napunila ma Marovic i drugovi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here