Насловна Политика Британски шеф дипломатије: ЕУ је одавно скренула са курса

Британски шеф дипломатије: ЕУ је одавно скренула са курса

0
ПОДИЈЕЛИ

ЕУ је скренула са свог курса у последњих 20 година и неопходне су корjените реформе у Бриселу ако још желе Британију уз себе, каже британски шеф дипломатије.

velika britanija

Министар Филип Хамонд је рекао да Британци морају да искористе „последњу прилику“ да изборе реформе унутар Уније и да поново преговарају о условима чланства.

„Морамо да искористимо ову прилику и размрдамо Европску унију на начин на који то одговара Британији. Унија је скренула са курса негдје у последњих 20 година“, рекао је он у обраћању посланицима.

Хамонд је рекао да једину могућност за останак Британаца у ЕУ представљају „значајне промјене“ у Бриселу.

„Морамо да вратимо ЕУ на прави колосјек. Посјетио сам 23 наша партнара у ЕУ и сви имају чврст став да Британија треба да остане, али и разумијевање да се то може догодити само уз велике промјене. Постоји јасна спремност да са нама учествују у томе, посебно у нашим захтјевима за већом конкурентношћу у ЕУ. То је нешто што сви желе“, рекао је Хамонд.

Британски шеф дипломатије је својевремено рекао да Британци „пале ватру испод Европске уније“ одржавањем референдума о останку у Унији.

Актуелни премијер Дејвид Камерон обећао је да ће одржати референдум 2017. године, уколико освоји већину на изборима у мају ове године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here