Насловна Друштво Британски сценарио: Циљ је био – згазити Вучића

Британски сценарио: Циљ је био – згазити Вучића

0
ПОДИЈЕЛИ

Британски обавештајци учествовали су у припреми бруталног напада на Александра Вучића 11. јула у Поточарима, чији је циљ био да српски премијер падне на земљу и да га прегази стампедо екстремиста.

potocari

Према информацијама наших безбедњака, први човек британских обавештајаца за регион непосредно пре обележавања 20 година од Сребренице срео се у Сокоцу са припадницима СИПА и хрватским службама.

Они су, наводе наши извори, тачно знали шта се спрема у Поточарима и да ће кључни бити тренутак када Вучић буде пролазио уском стазом до ВИП бине. Ту га је требало оборити и понизити, а епилог би могао да буде и трагичан.

Српски обавештајци, такође, имају чврсте доказе да су се Бакир Изтбеговић и Насер Орић неколико пута срели и разговарали непосредно уочи сребреничког јубилеја, а откривено је да су многи њима блиски људи учествовали у нападу каo и група Албанаца са Косова.

Према нашим информацијама, они су у Поточаре дошли аутобусом из Македоније и представљали су се као Македонци, али након што је МУП РС отворио истрагу о нападу на премијера Србије, утврђено је да је реч о косовским Албанцима.

Поред Вучића, ова група екстремиста, њих педесетак, имала је за циљ и напад на словеначког премијера Борута Пахора како би се осветили за хапшење Рамуша Харадинаја, који је приведен на аеродрому у Љубљани, 17. јуна. Тако да, по свему судећи, ни напад на Пахора није био случајно изведен.

МУП РС је већ затражио од полиције Македоније да се укључи у истрагу око особа које су дошле аутобусом организовано у Поточаре.

Гојко Васић, директор Полиције РС, каже да МУП РС већ ради на утврђивању идентитета особа које су учестовале у нападу на премијера Вучића.

– До сада имамо око 20 особа, с тим што смо некима од њих утврдили идентитете, док код неких имамо само лик. Идентитет је потврђен Амару Орићу, сину Насера Орића, као и Алмиру Мердићу из Тешња, који је био један од нападача на Вучића. Сада даље проверамо идентитет свих особа које су снимљене кад су учествовале у нападу на премијера Вучића. Главни циљ истраге је да се дође до имена и презимена људи који су напали премијера Вучића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here