Насловна Мозаик Британски медиј цензурисао „Боже правде“ и Ђоковића како пјева химну

Британски медиј цензурисао „Боже правде“ и Ђоковића како пјева химну

1
ПОДИЈЕЛИ

Током преноса додјеле пехара Новаку Ђоковићу на Ролан Гаросу, догодио се пех за који је мало вјероватно да је ненамјеран. На британској мрежи ИТВ, током интонирања српске химне „Боже правде“ гледаоци у Великој Британији су могли да чују поп музику, преноси данас Курир. Српска химна дакле, цензурисана је на британској ТВ мрежи и покривена популарном музиком. Није цензурисана само химна већ и Новак Ђоковић јер се на снимку не може видјети како он химну пјева.

Док су гледаоци широм света могли да је чују у оригиналном тону с централног терена „Филип Шатрије“, Британци који су претплаћени на ИТВ слушали су поп музику, а на екрану су се виделе само Ђоковићеве очи, али не и уста док је певао химну земље у којој је рођен.

đoković

Да подсјетимо, у Лондону живи велики број Срба, а гледаоци су изјавили да су шокирани оваквом „режијом“, посебно што је пренос до тог тренутка био нормалан.

Кад се завршило интонирање „Боже правде“, ИТВ је поново пустио оригинални тон, преноси Курир. Лист наводи да је нејасно зашто се ово догодило али да је могуће је да је неко мимо знања редитеља цензурисао аудио-пренос током интонирања српске химне.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Кад српска химна није пожељна у земљи Новакових предака, у Његошевој Црној Гори, кад Новак није пожељан као уважени грађанин у њеном главном граду, нити у његовом старозавичајном, а сада само ДПСНикшићу – зашто бисмо се уопште чудили неком англоасаксонском шовинисти?!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here