Насловна Политика Британски генерал: Изгубили смо рат у Сирији

Британски генерал: Изгубили смо рат у Сирији

2
ПОДИЈЕЛИ

Генерал Дејвид Ричардс рекао је у интервјуу за БиБиСи (BBC) да западне земље треба да признају да је рат у Сирији за њих изгубљен, преносе „Новости“.

„Бојим се да смо изгубили рат, али то не значи да, ако се наоружамо правилном стратегијом, треба да испустимо мир. Мислим да баш на то у овом тренутку треба да се фокусирају западни политичари,“ тврди Ричардс. „На Западу, нажалост, не постоји јасна стратегија. Ми се бавимо људима попут Путина и Асада, који имају јасну стратегију и који су нас надмудрили и предухитрили.“

Он није коментарисао чињеницу да је учешће западних земаља у Сирији по међународном закону нелегално, и да је само Русија ту легално јер је дошла по позиву сиријске владе. Генерал није коментарисао, нити га је новинар БиБиСи-ја питао како то да их сиријски предсједник у његовој рођеној земљи може надмудрити и предухитрити, тј. откуд то да они, као инвадори треба да добију рат у Сирији?

Генерал, који је 2012. и 2013. године правио планове за инвазију на Сирију, казао је да је било потребно предузети кораке за рушење Башара Асада или га подржати.

„Предложили смо добру војну стратегију, али је за њену имплементацију било потребно годину дана. Добили смо одговор да немамо толико времена и да стога план није довољно добар,“ казао је Ричардс. „На то сам рекао: ‘Добро, онда треба размислити о томе да подржимо Асада, зато што у супротном можемо да добијемо најнегативнији могући резултат'“.

Он је казао да рат у Сирији мора што прије бити завршен:

„Свјесни смо ужасне хуманитарне ситуације у Сирији. Ако убрзо не завршимо овај рат, он ће трајати годинама. Не бојим се да признам да је либерална западна тачка гледишта, укључујући и моју личну, била веома лицемјерна,“ нагласио је генерал и додао:

„Кршили смо прсте причајући о хуманитарној ситуацији, а никада нисмо били спремни да је ријешимо,“ преносе „Новости“ дио његовог интервјуа.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  … Kad su Rusi umjesali!
  Da mozda nema i takvih koji se mogu pohvaliti da nijesu izgubili … Od Rusa izgubili!
  Kako su njima jedina realna prijetnja dukljese & Montenegrini, kad pridju i osnaze NATO!
  Od toga Rusi strepe, drhte.

 2. 0
  0

  SACEKAJTE MALO DA VAM JUNACKI DUKALJEROSI POSALJU SVOJE STRASNU CETU BORACA DA VAM RIJESE SVE VASE PROMASAJE ,DA VAM UVEDU DEMONKRATIJU,DA VAS SPASE PRED BACUSKAMA.BOGOMU TA STRASNA ODABRANA CETA MOZE DA SE ISKORISTI U JEDNOJ SPECIFICNOJ RATNOJ DISCIPLINI ,A TO JE „PLIJENJENJE OVACA“.SAMO TREBA ISPITATI ,DA LI U TIM KRAJEVIMA IMA STOKE SITNOGA ZUBA PA DA VIDIS JUNASTVA NAD JUNASTVIMA!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here