Насловна Друштво Брисање ћирилице на југу БиХ

Брисање ћирилице на југу БиХ

0
ПОДИЈЕЛИ

Путокази исписани ћирилицом на путевима на југу Босне и Херцеговине неретко су мета вандала, који, међутим, остају некажњени јер се таква врста вандализма углавном не пријављује, објавио је сарајевски портал „Кликс“.Bosna-cirilica-znakoviНатписи се прецртавају углавном црним спрејем, а реч је, како се наводи, о крајње деструктивном понашању и кршењу закона који за овај вид вандализма предвиђа новчану казну од 100 до 300 конвертибилних марака, док укупно оштећење релативно нове вертикалне сигнализације на прилазима ауто-путу А1 прелази 25.000 КМ без ПДВ-а.

„Аутоцесте Федерације БиХ“ нису надлежне за те знакове, јер су након изградње и реконструкције локалних и регионалних путева исти предати у надлежност кантоналним дирекцијама. Ипак, „Аутоцестама“ и локалним властима такво понашање наноси штету.

Портпарол Западнохерцеговачког кантона Дамир Чутура тврди да је полицијска управа Љубушки примила две пријаве које се односе на оштећења саобраћајне сигнализације спрејем.

„У мају 2013. примили смо пријаву да је непознати починилац или више њих, на траси ауто-пута Бијача — Кравица, спрејем оштетио 25 саобраћајних знакова, а у децембру 2013. примили смо пријаву да је на регионалном путу Љубушки — Метковић спрејем оштећено девет саобраћајних знакова“, навео је Чутура.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here