Насловна Политика Бридлав: Русија је са Кримом променила војни однос снага на Црном мору...

Бридлав: Русија је са Кримом променила војни однос снага на Црном мору и око њега

1
ПОДИЈЕЛИ

Присаједињење Крима Русији потпуно је изменило распоред снага на Црном мору и то на штету НАТО – оценио је генерал Филип Бридлав.

ratni-brodovi

Главнокомандујући снагама западне војне алијансе у Европи истовремено се пожалио да руско наоружање на Криму представља претњу сваком присуству њених бродова у том делу света.

Указао је да су „суштинске промене повезане са распоређивањем на Криму руских далекометних зенитних ударних система”, па нагласио:

„Ти системи – почев од зенитно-ракетних, који држе у домету безмало половину Црног мора, до система за атаковање копнених циљева инсталираних дуж целе обале – претворили су Крим у моћан плацдарм за пројектовање (руске) моћи у региону”.

Бридлав је скренуо пажњу и на професионализам припадника руских оружаних снага. За пример је навео летове руских авиона изнад америчких бродова у Црном мору:

„Видели смо разне форме координације њихових дејстава у Црном мору. И, за већину тих дејстава можемо рећи да су била професионална”.

Олег Белавенцев, овлашћени представник Владимира Путина на Криму, 19. фебруара је полуострво назвао „неосвојивом тврђавом” и додао: „Предузели смо мере без преседана да оснажимо одбрану полуострва”.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    A ko je ono okupirao i vojno zaposjeo Kosovo? Ko je okupirao Afganistan, Irak, Libiju, pokušao to u Siriji i Egiptu, a sad to pokušava uz pomoć nacista i u Ukrajini? Ko je naoružao i stvorio ISIS?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here