Насловна Насловна Братислав Живковић открива: Синђелић спремао државни удар у сарадњи са тајном полицијом

Братислав Живковић открива: Синђелић спремао државни удар у сарадњи са тајном полицијом

20
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник четничког покрета у Србији Братислав Живковић саопштио је да је Саша Синђелић сарадник српске тајне полиције преко кога је црногорска служба измислила аферу државни удар.

Живковић тврди да је Синђелић, неколико дана пред прошлогодишње изборе у Црној Гори покушао да врбује и намјести припаднике његов четничког покрета, како би се њима приписао покушај лажног државног удара, али то није успио јер је одмах проваљен да шурују са полицијом.

bratislav zivkovic ukrajina foto rojters 1423909669 616884 409x276 Братислав Живковић открива: Синђелић спремао државни удар у сарадњи са тајном полицијом

Синђелић је те људе из Четничког покрета покушао да намами да дођу у Подгорицу, гдје треба да добију новац како би ишли да ратују у Украјини. Све то је, сматра Живковић, био план тајних полиција да се похапсе ти људи и да им се натовари све ово што је сада натоварено пекарима, керамичарима, пензионерима и болесним људима који су похапшени прошле године у Подгорици.

„Синђелић је пар дана пред 16. Октобар прошле године контактирао моје људе. Он је у разговору са једним мојим човјеком, кога сам ја оставио да буде близак са њим да бих пратио шта ради, сазнао да планира неко окупљање у Црној Гори. Синђелић је тврдио да треба да се људи окупе у Подгорицу одакле би ишли у Украјину. Међутим, на питање мог човјека с којим је контактирао, зашто му требају људи Братислава Живковића он је рекао да ако они буду у „екипи“ то ће имати већу тежину. Сада је јасно да је то све то био дио плана да би тужилаштво у Црној Гори могло да каже како су у државном удару учествовали ратни ветерани, можда чак и терористи из Украјине , а не пекари, пензионери и болесни људи, којима је све то смјестио Синђелић. Када сам добио информацију да Синђелић зове моје људе све сам стопирао и издао наређење да се обустави било каква даља комуникација са њим. Хвала Богу тиме смо себе заштитили и остали ван овог циркуса. А њему су остали ти које је довео тамо, односно људи које је послао Мирко Паја Велимировић, а за шта је он и добио паре од Синђелића“, тврди Живковић у разговору за портал ИН4С.

Појашњава да је Синђелић покушао да врбује његове људе неколико дана прије 16. октобра прошле године.

„Рекао им је да дођу у Подгорицу 15. октобра и да их тамо чекају паре за карте за авион за Ростов. Испричао је да ће и он бити у Подгорици тада и да ће заједно сви да иду за Украјину јер је доље све организовано за тај пут. Ово је била чиста навлакуша за моје људе, како би упали у замку Синђелића и тајне полиције“, каже Живковић.

Јасно је, наглашава он, да су људи из Четничког покрета требали да послуже да афера државни удар добије на снази, јер би испало да су похапшени искусни ратници и четници и провјерени русофили.

„Моје мишљење је да је црногорска служба преко српске све ово организовала а најбољи човек за то је био Саша Синђелић коме је надимак Алија. Мислим да су ови из полиције са Синђелићем, договорили да њега неће осудити јер је њихов играч, али су предвидјели круцијалну ствар. Синђелића тражи Хрватска јер је тамо осуђен на 21 годину затвора па се сада ствар око њега много закомпликовала па сада не знају како да се ваде из свега, јер он мора бити изручен и никога не може спасити“, мишљења је Живковић.

jelic 307x409 Братислав Живковић открива: Синђелић спремао државни удар у сарадњи са тајном полицијом
Милета Јелић са Мирком Велимировићем

Милета Јелић лажни војвода и сарадник УДБЕ

Надаље Живковић појашњава да је сарадник Саше Синђелића у Црној Гори био Милета Јелић.

„Јелић је лажни војвода и сарадник тајне полиције Црне Горе. Он је био члан Четничког покрета код мене али послије његовог избацивања из цркве и ограђивања Владике Јоаникија од њега (Милета му је био возач), као сарадника црногорске службе и ја сам га искључио из Четничког покрета. Он се наравно јавно после придружио Синђелићу и осталима како би ме нападали“, појашњава Живковић.

Паја је сарадник полиције, има службену значку и пиштољ.

Mirko Velimirovic Paja 409x257 Братислав Живковић открива: Синђелић спремао државни удар у сарадњи са тајном полицијом

Мирко Велимировић звани Паја, како каже Братислав Живковић је „човјек са самог дна љествице живота“.

„Полицајац који глуми равногорског војводу, послије рата на Косову и Метохији једно вријеме држао је јавну кућу, а иначе има шиптарско поријекло о чему сви знају у Зубином Потоку. Улази у Равногорски покрет Србије, код Предрага Богићевића и постаје „војвода“. Уско сарађује са полицијом у Србији и са шиптарском полицијом на Косову и Метохији. Иако није више припадник полиције (како он тврди) лично сам био свједок да је неколико пута користио своју полицијску легитимацију и носи свој службни пиштољ“, тврди Живковић.

Синђелић се лажно представљао као Александар

„Нијесам знао да је осуђен у Хрватској али сада ми је јасно зашто се крио под лажним индетитетом. Јасно је како је и путовао у иностранство. То може само човјек сарадник службе да тако ради и да га не ухапсе“, поручује Живковић.

 

20 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   A koji Živković i koji četnici! Ovo nisu četnici, ovo su nekakve originalne idiotske strukture, četnici su nešto drugo – za kralja i monarhiju, a protiv Tita i komunista, a ovi se bore da osvoje vlast u državi koju ne priznaju za svoju, pa šta će im onda, da bi je predali Železnjaku na upravu! Izdajnici su to za pare, a ne četnici!

 1. 0
  0

  Синђелићу, теби би несретниче било боље да се рокнеш него да те рокају по хрватским казаматима. А и ако икад отуд изађеш, чека те бијес оних којима си упропастио дио живота. А то нису само они који су тренутно на оптуженичкој клупи. Мисли о томе 😊

  • 0
   0

   Tebi je mozda komedija, ali nije ovim ljudima sto se nevini ovoliko napatise godinu dana u zatvoru. Da si na njihovom mjestu imao bi samo jednu misao: Kako ovo zlo pobijediti, jednom zauvijek.

 2. 0
  0

  OVAJ ALIJAS NECE VIDJETI NIKADA VISE CROACIJE,OKLIZNUCE SE KOD TALICNOG NA KORI OD BANANE ILI UTEMELJEN U TEMELJE. KAKE ZGRADE U PODGORICI!KOJI SKJAM JE OKUPIO TALICNI ?PRIJE NEGIO JE TAJ SLJAM RSKRINKAN GOVORIO JE O TOM SLJAMU SA VISOKIM UVAZAVANJEM NJIHOVIH SPOSOBNOSTI,RATNOG ISKUSTVA,SNAGU ORGANIZACIJA I VELICINU TITULA TOG SLJAMA !ZANIMLJIVO DA DVA GLAVNA LIKASINDJA I PAJO DIJELOM PRIPADAJU ALIJASIMA,KOOAKICIJSKIM PARTNERIMA SINDJINE VLADE !

  • 0
   0

   Nebitna su lična svojstva svjedoka saradnika, može on biti i najgori na svijetu, bitno je da on ima saznanja o izvršenju ovog krivičnog djela i da on svojim iskazom može da pomogne da se utvrdi činjenično stanje! Ada valjda je to jasno, batalite se ovih fikcija u koje ćete počet i da vjerujete!

 3. 0
  0

  Pogledajte šta o Sindjeliću kaže Deki Berić heroj iz Donjecka! Taj čovek ključni svedok?! Zanima li neko psihijatrijska šifra svedoka? Ovo će biti ona Bruka što živi dovjeka.

 4. 0
  0

  Tačno tako „Sinđelić je spremao državni udar u saradnji sa tajnom policijom“ , i to ruskim GRU !
  Da nije tako što bi po Srbiji činjeli Šišmakov i Popov , što bi dolazio šef ruskih obaveštajnih službi Potrošenko u Beograd da spašava što se spasiti može , odakle bi bile onolike pare kod Meda ?
  To su činjenice na koje nemate odgovar , sem praznog mlaćenja političke propagande i riječi ćetnika , a ko još vjeruje ćetnicima ?
  Nego , u srijedu će da śedoči Sinđa minđa , tada ce sve biti jasnije , mada je normalnom čeljadetu već sve jasno !

  • 0
   0

   Gospodjice Mašo ,Sindja ima veze sa GRU koliko ti sa pameću.
   Što ne pogledaš kako je njegov prijatelj Počuča prošao u Donjecku?Ali da li ima smisla tebi išta dokazivati ,tebe istina ne interesuje . Tebi je važno da zaradiš svoj sendvič .Možda tvoje prisustvo na ovom portalu donosi više koristi Srbima nego se u prvi mah čini.Tvoj nemoral ne cene ni oni koji te plaćaju. Ne znam da li je Sindja Mindja ali ti si sigurno Mindža.Koliko si bolesno perverzna jadnice.

   • 0
    0

    Mašo,za tebe isto kao za ovoga „Vlada“,ona klauzula rimskog prava.Samo čuvaj da ne dobiješ zauške.
    Živio DF! Dolje paradržavne službe i izrodi!

 5. 0
  0

  Позната је ствар да службана требају људи са свих страна,потплате их и остварују своје интересе… само их добро смисле. Тако није чудо што су Вук,Николић и Вучић изашли на видјело,још се чека да и Шепељ уновчи свој патриотизам и слика је потпуна. Мислим,да то уради јавно,а не да се скрива…Јер Мило Ломпар је рекао највећа је издаја националиста.Истина!

 6. 0
  0

  Јер Мило Ломпар је рекао највећа је издаја националиста.
  Izvini Stanislave pojasni šta je to rekao profesor Lompar?Da li su gore pomenuti izdali nacionalne interese ili su „nacionalisti „izdajnici?
  Termin Nacionalista je jedan neprecizan pojam ,on se uglavnom upotrebljava za diskvalifikaciju patriota ili rodoljuba.Aludira na nacizam i netoleranciju.A Druga Srbija upravo g.Lompara etiketira kao nacionalistu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here