Насловна Друштво Брано Мићуновић скинут са потјернице Интерпола

Брано Мићуновић скинут са потјернице Интерпола

3
ПОДИЈЕЛИ

branomicunovic

Суд у Барију у Италији јуче је укинуо рјешење о одређивању притвора црногорском бизнисмену Брану Мићуновићу и његово име скинуо са Интерполове потјернице, потврдили су за Дневне новине адвокати Мићуновића – Данило Мићовић и Антонио Зека.

Адвокати очекују да ће се процес против Мићуновића завршити ослобађајућом пресудом с обзиром на то да у списима предмета, како истичу, нема ништа што га може повезати са наводним шверцом цигарета.

Доставили смо поднесак у којем смо образложили зашто су се стекли законски услови за укидање притвора Мићуновићу и скидање са потјернице, и Суд је у јуче донио одлуку којом се усваја предлог одбране. Одлука гласи да се укида рјешење о притвору и скидање са Интерполове потјернице, што узрочно-посљедично произлилази из одлуке о укидању притвора„, казали су Мићовић и Зека.

Осим тога адвокати истичу да су задовољни одлуком суда у Барију који није подлегао притисцима појединих црногорских медија који годинама спинују јавност против Мићуновића.

„Сви смо свједоци са колико се злонамјерности од дијела црногорских гласила прати све што има везе са Мићуновићем, посебно процес у Барију. Вјерујемо да ће Суд донијети ослобађајућу пресуду“, поручили су они.

Мићовић и Зека су нагласили да им није намјера да прејудицирају одлуке Суда, већ само износе чињенице на основу онога што постој и у списима предмета.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here