Насловна Друштво Бранимир Главаш изашао из затворa

Бранимир Главаш изашао из затворa

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство правде БиХ укинуло је пресуду Бранимиру Главашу. Таква одлука Суда БиХ стигла је данас у мостарски затвор гдjе Главаш служи осмогодишњу казну због ратних злочина над српским цивилима почињеним у Осијеку.

USTAVNI SUD GLAVASU UKINUO PRESUDU ZA RATNE ZLOCINE

Донијета је на основу одлуке Уставног суда Хрватске о укидању правоснажне пресуде Врховног суда о затворској казни за ратни злочин, пренијела је агенција Хина.
Уставни суд одлуку о укидању пресуде Врховног суда донио је 12. јануара, затраживши да се поступак понови.

Загребачки Жупанијски суд, где је још важећа неправоснажна пресуда у трајању од десет година на основу које му је раније одређен притвор, прошле недјеље издао је потерницу за Главашем, тако да би он био ухапшен ако се врати у Хрватску.

Он би теоретски могао да буде ухапшен и у БиХ, али га од екстрадиције штити двојно држављанство, саопштио је недавно портпарол загребачког Жупанијског суда Крешимир Девчић.

Главаш је био осуђен у случајевима „гаража“ и „селотејп“ на осам година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године, а до сада је одслужио три петине затворске казне, и то у затворима у БиХ, по својој вољи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here