Насловна Политика Брајовићев тим: Стварни разбијачи СДП-а сад покушавају да оперу савјест

Брајовићев тим: Стварни разбијачи СДП-а сад покушавају да оперу савјест

1
ПОДИЈЕЛИ

“Етичари” треба да знају да су потпредсједник Владе Вујица Лазовић и министар Иван Брајовић на коалиционој листи прво изабрани за посланике, а тек након тога за чланове Владе, због чега имају исти легитимитет као и они који га сад невјешто оспоравају. Управо су они били на врху листе СДП-а у саставу коалиције, чиме је њихов легитимитет од грађана убједљиво потврђен. Сигурни смо да су бирачи СДП-а доминантно опредјељивали гласове нашој дојучерашњој партији захваљујући тој чињеници, што ће наредни избори несумњиво доказати, а за шта оставке на чланство у СДП-у, које ових дана пљуште у јавности, представљају најбољу потврду, наводи се у реаговању медијског тима министра саобраћаја и поморства Ивана Брајовића на саопштење СДП-а у којем су затражили да бивши чланови те партије врате мандате.Ivan Brajovic

Подсјећамо, СДП на чијем челу је Ранко Кривокапић је данас још једном позвала сада већ бивше чланове партије Ивана Брајовића и Вујицу Лазовића да врате министарске мандате СДП-у.

У СДП-у сматрају да би останак на „отетим функцијама било класично узурпирање и злоупотреба која баца сјенку на легитимитет саме Владе у пресудном тренутку за НАТО интеграције Црне Горе”.

Како Брајовићев тим наводи, стварни разбијачи СДП-а сад покушавају да оперу своју савјест, нападајући оне који су урадили све што су могли да би се сачувало јединство партије.

„И то управо од оних који свој живот никако не би могли да замисле без уличног гламура које функција коју покривају носи, циркуса са обезбјеђењем, и “тину-нину” напријед и назад, на “опште одушевљење” свих грађана Црне Горе, а посебно наших Которана“, поручује Брајовићев тим.

Како додају, потпредсједник Владе Вујица Лазовић и министар Иван Брајовић мандате дугују грађанима који су им на основу програмских принципа и циљева дали подршку на изборима 2012. године, а од којих је други дио СДП-а одустао, јер је очигледно да је од подгоричких избора на сцени био, срећом неуспјешан, покушај поклањања часног СДП-а демократском фронту, што више ни његови челници не крију.

Одлучност и одговорност према грађанима нас је искључиво мотивисала да напустимо партију, и да на тај начин сачувамо изворну идеју социјалдемократије, од које у СДП-у није остало ништа, а за коју смо сигурни да је у извршној власти најбоље репрезентују потпредсједник Лазовић и министар Брајовић. Све друго би била класична партијска диктатура над базичним опредјељењима бирача на изборима 2012. године. За оне који флагрантно крше коалициони изборни програм би било политички етичније да не партиципирају у Влади, него да сакупе политичку храброст и коначно отворе карте, јер је управо политика беспредметног пливања у мутном срозала подршку истинској идеји социјалдемократије на најнижи ниво од њеног постојања“, стоји у поруци СДП-у.

Медијски тим Ивана Брајовића поручује СДП-у да је потребно да се окрену око себе.

„Видјећете да је мало ко од оних у чију сте се храброст колико до јуче клели, сада са вама, јер су сви до једног препознали да у последње вријеме личне фрустрације лидера прерастају у партијску политику, на шта нас историја сурово опомиње“, закључује се у реаговању.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here