Насловна Издвојено Божовић ван земље – Станковић нијем о Катнићевој кривици

Божовић ван земље – Станковић нијем о Катнићевој кривици

0
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Вијести

Један од оптужених вођа Кавачког клана, Игор Божовић, није се појавио данас на рочишту поводом предлога Специјалног тужилаштва да му се одреди притвор.

Подсјетимо да након што је шеф криминалне групе и некадашњи високи функционер ДПС-а Светозар Маровић отишао на наводно лијечење у Београд због чега одбија да се врати у Црну Гору и одслужи затворску казну, на „лијечење“ је отишао и шеф Кавачког клана Игор Божовић.

Улога СДТ-а Миливоја Катнића

Улога СДТ-а Миливоја Катнића у овом случају је спорна. Наиме, Божовић је почетком августа напустио затвор у Спужу, гдје је издржавао казну од пет година због шверца кокаина из Јужне Америке у Шпанију. Међутим, тек неколико дана пошто је изашао из затвора, суду је стигао Катнићев предлог да му се одреди притвор. До тада, Божовић је већ напустио Црну Гору.

Слично Маровићевом адвокату, и браниоци Божовића, Драгољуб Ђукановић и Бојана Франовић тврде да њихов клијент није побјегао из државе већ само отишао на лијечење јер има „озбиљних здравствених проблема“.

Божовићев адвокат: Немам нових информација, бићете обавијештени…

Божовићев адвокат Драгољуб Ђукановић казао је данас да је његов клијент на лијечењу не прецизирајући гдје, пренијели су црногорски медији.

“Немам нових информација. О даљем поступку и одлукама Суда бићете обавијештени“, казао је Ђукановић.

Подсјетимо да је недавно лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић нагласио да је Божовић могао побјећи из државе једино уз синхронизовано дјеловање врха црногорског режима, корумпираних дјелова службе државне безбједности (АНБ) и врха СДТ-а, тражећи смјену специјалног тужиоца Миливоја Катнића који би могао да осптруира истрагу.

Лидер ПзП-а је јуче подсјетио да је уобичајена пракса да се лице осумњичено за неко друго кривично дјело не пушта из притвора док претходно суд не одлучи о продужетку притвора, напоменувши да овакав поступак даје „основ сумње да је неко у врху СДТ-а примио огромни новац од мафије или био уцијењен од мафије и са њима повезаним структурама у АНБ-у да је морао да направи пропуст“.

Божовић се сумњичи да је са одбјеглим Слободаном Кашћеланом крајем 2010. године организовао криминалну групу а затим врбовали осталих 13 оптужених како би се бавили зеленаштвом, шверцом дроге, прањем новца. Њих двојица су, према наводима Специјалног тужиоца, били задужени за планирање и вршење кривичних дјела, али и давање упутстава и наредбе осталим члановима криминалне организације. Актом тужилаштва су обухваћени и Александар Ђуришић, Владимир Божовић, Синиша Влаховић, Игор Ђуришић, Давор Прелевић и Милош Радоњић, који се налазе у бјекству. Такође су оптужени Стефан Брновић из Подгорице, Ђерђ Цамај, Александра Богдановић, Никола Андрић, Игор Андрић, Трипа Мошков и Горан Љубатовић.

 

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here