Насловна Политика Божовић: Прослава ослобођења једино засметала слугама и фалсификаторима

Божовић: Прослава ослобођења једино засметала слугама и фалсификаторима

ДПС-у смета прослава ослобођења и уједињења због једине идеологије која је њихова константа, а то је конвертитство против сопственог народа

15
proslava budva
Атмосфера са прославе у Будви

-Покушај ДПС и њима сличнима да величанствени скуп „Покољења дјела суде“, који је уприличен као Централна прослава јубилеја 100 година од ослобођења Будве и Боке которске и уједињења Црне Горе и Србије, прогласе за национално шовинистички скуп је јефтини покушај прикривања њиховог инфериорног и слуганског менталитета, казао је менаџер општине Будва Мило Божовић.

Ни мало није, додао је он, изненађујуће да овакве реакције долазе од оних који свако мало фалсификују славну историју Црне Горе на начин да је уподобе са тренутним интересима којима служе, тако свакодневно потврђујући свој издајнички и поданички капацитет.

-ДПС-у смета прослава ослобођења и уједињења због једине идеологије која је њихова константа, а то је конвертитство против сопственог народа. Права је срећа што у времену војне окупације они нису ни постојали, јер ово доказује на којој би страни исти били и 1918 и 1941 године, а то је засигурно на страни окупатора као издајници и службеници туђих интереса, казао је Божовић за ИН4С.

milo božović
Мило Божовић

Ми, додао је он, потомци славних јунака који су положили животе у Великом рату имамо прије свега обавезу и право да се сјећамо њихове жртве и да слиједимо морални код који су слиједили и они, а то је стављање златне слободе изнад свега.

Они који се стиде своје прошлости, свог поријекла и своје историје нам свакако неће, нити на то имају право, држати придике и давати оцјене о карактеру нашег скупа. Својим трагикомичним саопштењима не могу потријети чињеницу да је Бока Которска изњедрила 1900 добровољаца који су се борили у редовима црногорске и србијанске војске и другим савезничким армијама и дали огроман допринос у славној борби за слободу, као ни чињеницу да је храбра и побједоносна Српска војска послије јуначких побједа ослободила Будву на Митровдан 8.новембра 1918.године, истакао је Божовић.

Према његовим ријечима, једини логични разлог због којег режиму смета прослава славних и значајних датума у историји јесте тај што полако, али сигурно схватају чињеницу да нису сви у Црној Гори спремни да буду идеолошки и национално преваспитани и да је узалудно њихово модификовање историје, јер је исто привременог карактера и неодрживо на дуже стазе.

Овај величанствени скуп организован је и одржан на начин како приличи нашим славним прецима, уз подсјећање на најважније врлине и идеале који су красили њих, а то је слобода, јунаштво, поштење и поштовање и чојство, што су све вриједности које гласноговорници режима не разумије па и не чуди што је скуп наишао на њихово неразумијевање, казао је Божовић.

Са прославе у Будви

У крајнем, додао је он, оволика нервоза и паника коју је изазвала пригодна манифестација обиљежавања вијека од ослобођења Боке Которске јасно показује да је ДПС увриједио храбре добровољачке борце који су Црној Гори донијели слободу као и све потомке славних и храбрих бораца.

Како смо то и истакли у називу нашег скупа“ Покољења дјела суде“ то је уједно и порука онима који неразумним саопштењима покушавају наружити наше право на сјећање и величање највећих вриједности као што су ослобођење и уједињење, желим да поручим да ће и будућа покољења судити о дјелима и недјелима који су они урадили због чега сигурно неће заузети пристојно мјесто у историји. За нас је у потпуности очекивано да они који су се одрекли сопственог поријекла оспоравају наше право да будемо оно што су били наши преци и ми се за разлику од њих поносимо својим поријеклом. Оно што спочитавају нама би било адеватније да су упутили сами себе јер они који фалсификују историју по принципу негације других су заправо ти који његују идеју национал шофинизма.И о једнима и другима је Црна Гора рекла своје у историји, па ће тако и у скоријој будућности, закључио је Божовић.

15 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  A је ли један од тих с… Медојевић пошто он не дође синоћ? Или је он ипак ф…….?

 2. 0
  0

  Посланици и одборници ПЗП (Прашак за Пециво) српски хљеб једу а би да са Мирашем тракторске гуме на цетињском гувну налажу. Ни гласа Новој ако не раскине коалицију са ПЗП. Нећемо своје гласове да дајемо Дукљанима. Зашто Медо и Бранко нису били на прослави синоћ?

 3. 0
  0

  Браво, господине Божовићу. Једино ова величанствена прослава, организована у славу и част наших херојских предака, ослобођења и уједињења, смета фалсификаторима наше прошлости, понизним слугама наших непријатеља и одродима, издајницима и пљачкашима Црне Горе.

 4. 0
  0

  Божовићу свака ти част.Пуна подршка.И не обраћај пажњу на коментаре ових појединих јајара.

 5. 0
  0

  Neka se oni revansiraju svojim proslavam, a smai mogu izabrti koju zele ako takvih ima,ili je njima proslava svaki dan u godini,sve je moguce.
  Intersanto je da citav oficijelni svijet koji sebe smatra civilizovanim slavi zavrsetak Prvog rata, a kod nas se razmislja da se zabrani od strane vlasti.Razlog i izgovor ce uvjek postojati ako se nece da dozvoli proslava ,svako na to ima pravo ako postoji razlog ,ali nemoze prepravljati istoriju za svoju potrebu ato se bas cini.Vecina komentra na tim njihovim medijima je bljutava ispod nivoa ulice a ne drzavnih cinovnika i vodecih osoba u drzavi.
  Proslava je organizovana u Budvi Herceg Novome sjutra Kotor i na kraju manstir Podlastva ,a sve te teritorije do Spica tada nijesu bile u sastvu i granicama koje su danas,Ja bih razumio kada bi se Austrija bunila jer mogu navesti neznam sto, kao dokaz za posjedovannje teritorije,svjedoce vojna utvrdjnja razni javni radov koji su izvedeni dosta vrhunski, kao otvoreni kanali za vodu i jos druge razloge ,nekada su to u davan vremena radili isto bez uspjeha .Narvnoda ne spominju to odavno vise, stvari su im jasne.Ovdje niko i ne vrijedja tu Crnu Goru iz doba Kralja Nikole,samo se navodi sto se od te njegove kraljevine duhovno uradilo,
  .Ono sto vi je otac Momcilo Krivokapic reko je istina ,i tu nema nista da iko moze prigovrit,ali bas ve to boli,nije lako kada neko poslije majcine smrti u stvri posle oceve smrti, dokazuje da je majka kurva,a to se cini na drzavnom nivou,isto tako je to uradio jedanu Kotor da bi zadobio tudje nekretnine,i sud je to uvazio,ali to je jedan slucaj,u ovom slucaju nemoze svi tako da pristnemo,a vi ako mislite da je to vama odika izvolite, nece se na to kolektivno pristanuti.

 6. 0
  0

  ДПС-у смета прослава ослобођења и уједињења због једине идеологије која је њихова константа, а то је конвертитство против сопственог народа. ИСТОНА!
  Једини основ “црногорске нације” јесте мржња према свему што је српско и има такву нарав.
  Средства извођења те вештачке нације су лаж, подвале, факсификати, подметачине и сила.
  Резима: СВЕ ПРЕТХОДНО ЈЕ ИСТИНА!
  Браво ПРИЈАТЕЉУ Божовићу!

 7. 0
  0

  Ми треба да смо захвални што ђубрад слави окупаторе и издајнике, а не да се расправљамо са њима и зовемо исте ‘браћом’?!?

 8. 0
  0

  Svaki diktator jednom mora pasti.. otkucava ti milachi,otkucava,samo gledaj gdje te brzih dana salje istorija,u kakvo smetliste sa svom bandom.. Ciao,dasvidanja,goodbay, arrivederchi djukanovici.. Braco Srbi,samo jos neki dan,budimo strpljivi i mudri,jos samo malo,cuvajte jedni druge braco,kupujmo kod Srba,srpske proizvode,trosimo novce i dajimo Srbima,ali najbitnije radjajmo djecu i vladajmo zemljom! Dogodine u Prizrenu

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here