Насловна Политика Божиновски је балкански Асанж који црногорској мафији дише за вратом

Божиновски је балкански Асанж који црногорској мафији дише за вратом

4
ПОДИЈЕЛИ

bozinovski-61

Зоран Божиновски (48) македонски новинар ухапшен је у Новом Саду 7.11.2013.године, а последњи интервју пре него да буде лишен слободе дао је порталу ИН4С. Божиновски се налази се у екстрадиоционом притвору, где га, кажу београдски медији, очекује изручење Македонији. Неки медији покрећу петицију за његово ослобађање.

Коме се још замерио Божиновски, који је по некима балкански Џулијан Асанж , а његов сајт Буревесник, балкански Викиликс?! Кад се нико није усудио, да пише о интернационалном шверцу дувана у који је уплетена и црногорска врхушка и многи други, Божиновски се усудио, са својим убојитим пером, дисао им је за вратом – пише Mixer портал.

Божиновски је један од осумњичених, чије је хапшење најављено у великој акцији македонског МУП-а, названој “Шпијун” , где се оптужује за шпијунажу и одавање државне тајне. Запао је у немилост власти у Македонији, јер је поседовао јако пуно доказа и докумената о криминалу, у који су уплетени и високи функионери са власти.

Божиновски је многима трн у оку, јер је имао свој сајт Буревесник где је објављивао многе малверзације људи са власти . Извори даље тврде да се замерио и Саши Мијалкововим, који је десна рука премијера Македоније и наводно брат од стрица.
Разоткривајући кријумчарске мреже шверца дувана, многима је помутио планове, открио змијарник и Пандорину кутију зла и спреге власти са криминалцима. Његово сведочење је црна рупа за криминалце.

Подсећања ради: прозивао је Станка Суботица Цанета, Владимира Бебу Поповића, Мила Ђукановића и многе друге. Упирао је прстом у врзина кола криминала, јавно прозвао одговорне и тако постао црна рупа за многе који су са оне стране закона.
Да ли Србија треба да изручи Божиновског Македонији, где га очекује сигурна смрт?! Да ли новинари треба да ћуте или да свету предоче истину и по цену да их неко због те истине ликвидира?! У све ово треба да се укључе и новинарске асоцијације и истражни органи и да се утврди истина – пише Mixer портал.

Најлакше је неког оптужити за шпијунажу зато се се дрзнуо да прозове “недодирљиве”: У време кад је глава истине на пању и главосече вребају, треба ли да дозволимо да неког ко превисе зна, ућуткају?! Многи су аплаудирали његовом хапшењу, многи ће ликовати ако га изруче, да би прикрили своје учешће у криминалу.

Божиновски је важан сведок и треба му пружити шансу да каже све што зна. У противном Јустиција никад неће прогледати. Одређена медијска удружења су се заинтересовала за случај Божиновски и помно прате ток дешавања. Најављује се и петиција за ослобађање Божиновског. Недавно је у Венецуели ухапшен амерички новинар. Да ли је Србија попут Венецуеле, или није?! Пружимо шансу истини да угледа светлост дана, ма колико болела и ма каква била – порука је текста са Mixer портала који потписује Славица Јовановић.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Spakovali ga Cane i Milo preko Vucka, cim ste vi objavili intervju. Nadam se da niste objavili sve sto imate od Bozinovskog. Bravo za IN4S

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here