Насловна Друштво Божићни дар за „терористу“, Катнићев свједок Јовановић на слободи

Божићни дар за „терористу“, Катнићев свједок Јовановић на слободи

6
ПОДИЈЕЛИ

Српски држављанин Милош Јовановић, осумњичен за припремање наводних терористичких напада у Подгорици уочи парламентарних избора, пуштен је из притвора у четвртак, јављају медији блиски режиму.

Према не званичним информацијама, Јовановић је специјалном тужиоцу испричао своја сазнања и улоге чланова „криминалне организације,“ а која је, како Тужилаштво вјерује, припремала нереде на улицама главног града Црне Горе.

Улога терористе-добровољца, Јовановића, у сценарију ”државног удара” била да наводно каменује просторије Демократског фронта, како би тај чин био представљен као напад присталица режима на ову опозициону групацију.

„Јовановић је имао задатак да инсценира напад на просторије Демократског фронта. То је требао да буде почетак изазивања инцидената на подгоричким улицама. План је знао и један лидер Демократског фронта, који је имао задатак да га обавијести кад да каменује просторије ове партије“, навела је провладина Побједа када се Јовановић предао истражитељима.

По свему судећи из овог траги-коичног сценарија произилази само једно, Јовановић је дошао у ЦГ „добровољно се предо“ властима, изашао пред „лице правде“, изрецитовао већ припремљену пјесмицу, и као у свакој школи, као добар ученик  и он је награђен, али не петицом већ пуштањем на слободу. Ништа чудно, он је свој задатак обавио, рекао је шта ми је речено да каже.

Подсјећања ради, Јовановић је, као што је познато, својевољно одустао од свог ”терористичког” наума ”засипања камењем” просторија ДФ-а, иако се са том намјером појавио у Подгорици након избора 16. октобра. У неком другачијем поступку него што је фарса ”државни удар”, било би чудно што Јовановић није ухапшен том приликом, већ је пуштен да се врати за Србију.

Услед фијаска који је Катнићева оптужница доживјела у свим својим сегментима, а нарочито након јавног свједочења Мирка Велимировића, сад је потребно наћи било какву, кредибилнију везу оптужених са ДФ-ом. По информацијама до којих је дошао ИН4С, управо је то ад-хок улога Милоша Јовановића. Он је, како наводи наш извор, доведен да посвједочи како му је одређена особа из ДФ-а била контакт за планирано каменовање просторија. 

 

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Bitno je da je ispričao detalje , nadam se da je razotkrio domaće jatake , ostalo nam je obezbjedio uvaženi gospodin Vučić , naš brat !
  A to što je pušten da se brani sa slobode je normalno , čovjek se dobrovoljno javio , dao izjavu i javiće se na naredne pozive , to je uobičajeno !
  A na primjer Nemanja Ristić kad ga srbi uhite i isporuče ovamo , neće imati tu mogućnost zbog drugačijeg ponašanja , kao ni ruski agenti koji su rukovodili akcijom .
  Važno je da proces teče i da se krug sužava !

 2. 0
  0

  Obavio bi Jovanovic svoj zlocinacki naum da Katanic nije presreo oruzje i zaplijenio pracke i kamenice… To je poslen sve unisteno u nekoj stranoj zemlji…

 3. 0
  0

  Masa ajde kod dede katnica i milasa da ti daju bonu zasluzila si zlo govedo dovijeka june misllo sam da ces se na bozic opametiti a ti jos gora ajde uzmi terapiju i da spsvas nane pametno dukljanoprdesko konjec

 4. 0
  0

  OVO MOZE DA SE DESAVA SAMO U ZEMLJI DJE JE PRAVO SAHRANJENO , PA ZATO NE CUDI STO JE C.GORA JEDINA ZEMLJA NA PLANETI ZEMLJI KOJA TERORISTE NAGRADJUJE SLOBODOM I DJE SE TERORISTI DOBROVOLJNO PREDAJU

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here