Насловна Политика Бошњак тражи оставку Шеховића за национални блам „copy-paste“ незналица

Бошњак тражи оставку Шеховића за национални блам „copy-paste“ незналица

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланица Демократског фронта Бранка Бошњак оцијенила је да актуелна власт „немилосрдно упропаштава образовни систем“.

Она је реаговала на информацију да је црногорски Завод за школство копирао добар дио хрватских курикулума – из физичког васпитања, историје, географије, па и црногорског језика.

„Да ли ће и овај скандал и бламажа коју су нашој држави приредили партијски апартачићи, незналице и плагијатори из Владе остати некажњена, видјећемо. Но имајући у виду досадашње искуство, очекујем да буду награђени и послати на ‘издржавање казне’ у неку од наших амбасада у европским метрополама, уосталом као чувена министарка науке Сања Влаховић која се сада ‘пати’ у Риму. Да није трагично, било би комично. Али то је права слика Црне нам Горе и ових умишљених незналица којима је највећи домет ‘copy-paste’ умијеће које папрено наплате из наших џепова као наводно њихово ауторско дјело. И такви нам нажалост креирају и воде образовне реформе и васпитавају дјецу. И имају довољно дрскости, што је такође једна од особина која краси незналице, да се огласе и да немушто на један удворнички начин хвалећи оне од којих су преписали, бране неодбрањиво, а дубоко свјесни да ни малом дјетету не могу ‘продати’ причу о наводној техничкој грешци приликом објављивања на сајт реформисаних курикулума„, наводи се у реаговању Бошњак.

Истиче да „незналице“ нијесу очекивале да ће то неко да чита.

„А посебно не нека учитељица из Загреба, чланица тима за реформу курикулума за основно образовање и мислили су да ће то глатко проћи. Али ‘у лажи су кратке ноге’, па ево врло брзо изађе на видјело какав су то ‘труд’ уложили ти наши ‘стручњаци’ да осмисле најзначајнији подухват ове Владе, како се министар Шеховић, хвалио говорећи о реформи образовног система. Е па, министре Шеховићу, за овај национални блам који сте нам приредили ви и ваши политички подобни „copy-paste“ стручњаци требали би исти час да поднесете оставку. Сваки прави патриота се стиди ове бруке. Није образовање малборо па да се шверцује како сте навикли, господо на власти… Да има правне државе, државно тужилаштво би требало одмах да одреагује јер плагијаторство преставља кривично дјело. То је крађа нечијег дјела, нечијег труда и рада“, навела је Бошњак.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here