Насловна Друштво Бошњак: Срамне пресуде, срамних режимских слуга загрнутих одорама судија

Бошњак: Срамне пресуде, срамних режимских слуга загрнутих одорама судија

3
ПОДИЈЕЛИ

Пресуда од само пет мјесеци затвора, Ђукановићевом и Марковићевом првом преторијанцу Љешковићу, само је фарса како би се замазале очи међународној заједници и како би се сачували од одговорности сви остали криминалци сакривени иза маски и униформи Специјалне антитерористичке јединице за злочин који су спровели над недужним грађанима Црне Горе који су жељни слободе и промјена учествовали на протестном скупу Демократског фронта, саопштила је Бранка Бошњак (ДФ).

Бошњак сматра да није случајно ни то што је казна баш пет мјесеци, јер је то граница у оквиру које ће овај преторијанац моћи да се слободно врати на исту позицију, тј. радно мјесто које је и покривао. „Такође није случајно што је ову срамну пресуду донијела суткиња Жељка Јововић, иста она која је одборника ДФ-а и предсједника Мреже младих ДФ-а, Николу Бајчетића осудила на скоро исту казну, а који је младалачки инпулсивно, само покушао да спријечи Љешковићеве криминалце сакривене иза униформи полиције и САЈа да озлиједе његове колеге, над којима су се „јуначки“ иза маски брутално иживљававали, наводно помагајући комуналној полицији у укланању шаторског насаље са слободне територије“.

„Овакве срамне пресуде, срамних режимских слуга загрнутих одорама судија, само су могуће у заробљеној држави у којој по налогу власти, институције штите криминалце, иначе кућне пријатеље и кумове оних на врху власти и оних који треба да их по службеној дужности гоне, док недужне грађане Црне Горе остављају потпуно незаштићеним“, додаје Бошњак.

Бошњак пита да ли постоји ико нормалан, изузев суткиње Јововић ко вјерује у то да Љешковић није знао ко га вози у хамеру, ко је од чланова његове јединице на којој локацији, а није искључено да је и он сам био један од оних који је непосредно се иживљавао над недужним грађанима.

„Тај октобар, прво 17. а онда 24. је само показао право лице овог режима и сву бруталност ових криминалаца, усудићу се рећи безосјећаних животиња у људском облику, жељних акције и крви. Период који је услиједио након тога, од политичких процеса против лидера ДФ-а, пресуде Бајчетићу, чувеног сценарија званог државни удар, па до блокаде финансијских средстава која законски следују ДФ-у, само је јавности још више оголио монструзно лице овог режима, коме је изгледа ДФ једини политички субјекат од кога цвика, те не бира средства да га дискредитује, исцрпи и уништи. Али жилавији смо ми много, него што они мисле. Слобода је у нама и то нам не могу уништити ни хиљаде Љешковића“, закључује Бошњак.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Da bi se bio sudija ili tuzilac u Crnoj moras ispuniti „posebne“ uslove.
  Prolazi se provjera sposobnosti itf, itd… Sramotna bagra.

 2. 0
  0

  Батинашу је обезбијеђена будућност, поново ће добити посао и постављење на већу функцију, вјероватно да је добио и сатисфакцију у новцу, услови за издржавање казне ће му бити обезбијеђени на нивоу, док је Бајчетић као жртва кажњен обострано.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here