Насловна Политика Бошњак поднијела кривичну пријаву против Милошевића и Нурковића

Бошњак поднијела кривичну пријаву против Милошевића и Нурковића

0
ПОДИЈЕЛИ

Бранка Бошњак, посланица у Скупштини Црне Горе, поднијела је кривичну пријаву против Тарзана Милошевића, политичког директора Демократске партије социјалиста и Османа Нурковића, потпредсједника Бошњачке странке због, како тврди, повреде равноправности при запошљавању.

bosnjak

„Постоје основи сумње да су потписали анекс коалиционог споразума према коме је предвиђено да кадрови Бошњачке странке добију неколико директорских мјеста у државним установама, мјесто помоћника министра рада и социјалног старања, а истим документом је констартовано да је већ дошло до расподјеле три директорска и једног мјеста помоћника директора у основним и средњим школама. Тиме су извршили кривично дјело повреда равноправности при запошљавању из члана 225 Кривичног законика Црне Горе“, истиче се у пријави.

Осумњичени су, додаје она, потписујући предметни анекс, свјесно прекршили прописе Црне Горе на начин што су, планирањем и спровођењем акција запошљавања искључиво припадника ДПС-а и БС-а, повриједили право на слободно и под једнаким условима запошљавање у Црној Гори.

И то а приори грађанима који нијесу чланови и гласачи ове двије странке. На овај начин се крши и Закон о државним службеницима и намјештеницима, па се расписују јавни конкурси, а унапријед се зна ко ће бити прворангирани запослен, па се цијели процес оглашавања и спровођења провјера способности обесмишљава оваквим актима, а остали кандидати су унапријед дискриминисани. На тај начин се квалитетан, непартијски кадар елиминише, да би се обезбиједило мјесто кандидату коме је исто мјесто већ обезбијеђено међупартијским споразумом”, истиче се у образложењу кривичне пријаве.

Према ријечима Бошњак, сраман однос који су показали, прије свега због увођења партијских кадрова у школе што је недвосмислено показано овим уговором је један о д разлога што је поднијела кривичну пријаву.

“Након афере ’Снимак’ која је за шефа режима исконструисана афера и која никада није добила судски епилог, најновији скандал везан за анекс уговора којим се предвиђа расподјела радних мјеста између ДПС и Бошњачке странке само потврђује да је у овој земљи немогуће било шта урадити док се не смијени овај антицивилизацијски режим. Сматрамо да Тужилаштво има довољно доказа да реагује, и уједно ово је тест искрености ВДТ који је дужан да реагује на ове случајеве злоупотреба и манипулација”, казала је Бошњак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here