Насловна Политика Бошњак: Наставља се пракса нерегуларног запошљавања

Бошњак: Наставља се пракса нерегуларног запошљавања

0
ПОДИЈЕЛИ

Након пуне двије године од како је Славољуб Стијеповић дошао на чело Главног града, ништа се битније није промијенило – осим што смо од Кинеза добили бициклистичку стазу, изјавила је предсједница Одбора Главног града Покрета за промјене, Бранка Бошњак.

„Но колико смо новца дали истим компанијама за ауто-пут и два брода за која нико не зна гдје су и чему служе, бициклистичка стаза је минимум који је просто ред дати домаћину у овом случају. Тачније грађанима Подгорице, јер су и из њихових џепова финансирани ови назови пројекти који више личе на Потемкинова села“, истиче Бошњак.

Она наводи у саопштењу за медије да од најављеног истог третмана за све грађане Подгорице остала је само празна прича, а да су многи ‘једнакији’ од других види се скоро свакодневно.

„У том смислу предњаче људи који гле чуда у опису свога посла имају да су ‘ хуманисти’. Та хуманост је најочигледнија у примјеру истакнутог љекара из редова СД, који преко својих људи запошљава у КИЦ-у без конкурса и протокола. Запошљавају се људи са средњом стручном спремом, иако знамо да има толико магистара и доктора који узалуд чекају на радно мјесто“, казала је она.

Она истиче да је главни проблем корупција, али и да не очекује да ће било ко од надлежних реаговати.

„Сматрамо да је ово само показатељ колико је корупционашка пракса узела маха, да умјесто конкурса имамо запошљавања преко реда, а дугови се касније пребијају рецимо зидањем куће. Не очекујемо да ће ико реаговати, као што не очекујемо да ће Дирекција за путеве успјети да стане на пут злоупотреби возила у приватне сврхе – да се читаве фамилије развозе до мора или планине о нашем трошку. Једино што можемо да обећамо јесте да ћемо једног дана одлучно стати на пут оваквим појавама, а да ћемо средства од уштеда које су постигнуте на тај начин усмјерити у пројекте који су од стварног значаја за све грађане Црне Горе а не само привилеговане појединце“, закључила је Доц др Бранка Бошњак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here