Насловна Насловна Бошњак: Јоница је режимски вирус у опозицији и крчмарица ДПС-а

Бошњак: Јоница је режимски вирус у опозицији и крчмарица ДПС-а

12
ПОДИЈЕЛИ

Опозиционе посланице у парламенту Црне Горе, Снежана Јоница и Бранка Бошњак, размијениле су данас, путем медија, прилично крупне међусобне оптужбе на рачун страначких лидера, али и на лични рачун. Јоница је оптужила Небојшу Медојевића да ради за корист неименованог клана под контролом „безбједносних служби“, а Бошњак узвратила да је Јоница „опозициона Мата Хари“ и „крчмарица ДПС-а“ са „криминалним досијеом“.

snezana jonica

Прво се Снежана Јоница, посланица Социјалистичке народне партије, у интервјуу датом „Побједи“, осврнула на своју нову функцију замјенице предсједника Одбора за безбједност и одбрану, због које посланици ДФ-а бојкотују рад тог тијела

„Посланици ДФ-а у овом мандату често су улазили у различите форме бојкота скупштинског рада, али су још чешће тражили добар алиби да тај бојкот прекину и враћали се без смисленог објашњења, исто као што су и излазили. Знам да сам Медојевићу и његовим менторима пореметила разне планове и то ме не погађа. Знам одлично и којим члановима Вијећа за националну безбједност је много више одговарао Медојевић него ја, али мораће да прихвате сурову истину да тај план нијесу реализовали, а ја ћу се потрудити да их начином на који радим свој посао и у Одбору, и у Вијећу често подсјећам на разлоге због којих ме тамо нијесу жељели“, истакла је она.

Јоница се није задржала на овоме већ је нагласила дистанцу и разлике између ње и Медојевића, због којих он није смио бити изабран у име опозиције на функцију коју сада обавља управо она у Одбору за безбједност и одбрану.

Према њеном тумачењу, прва је што „она говори из своје главе“ и што је противник НАТО-а, док се „код Медојевића и текст и музика наручују из једног познатог подгоричког локала који се сматра мјестом окупљања неких безбједносних и других структура повезаних с влашћу“.

„У то вријеме док су нас прогонили, Медојевић је јавно бранио Мила Ђукановића од оптужби које су долазиле из Италије о шверцу дувана чудним тезама да Ђукановићу то подмеће Србија и да је то био потпуно легалан посао. Медојевић је можда тражио мјесто у Вијећу за националну безбједност да би имао шансу да свог некадашњег шефа сретне и подсјети на то колико га је некада одано бранио“, оптужила је Јоница предсједника ПзП-а.

Бошњак: Опозициона Мата Хари нема подршку ни у СНП-у

branka-bosnjak2

 Убрзо је из Покрета за промјене стигла реакција на овакав Јоничин наступ, саопштењем посланице Бранке Бошњак.

Бошњак се освнула на, како каже, „скандалозан избор Јонице за за замјеницу предсједника Одбора за безбједност и одбрану, а тиме и члана Вијећа за националну сигурност“, за који није гласао ни њен страначки колега Велизар Калуђеровић и позвала колегиницу из парламента да поднесе оставку из „моралних разлога“, карактеришући њено политичко дјеловање као „мисију режимског вируса у редовима опозиције“.

„Није први пут да одређене структуре у СНП-у са ДПС-ом истргују своје фотеље, попут мјеста секретара у Државној изборној комисији, Судском савјету, Савјету Централне банке, Државној ревизорској институцији, те Комисији за концесије.

Бошњак је даље оптужила Јоницу да своју политичку каријеру базира на комбинацији интриге и „налога служби“. 

„Због тога јавно позивамо С. Ј.  да поднесе оставку на мјесто члана Вијећа за националну сигурност, јер се ради о особи која је под сумњивим околностима ослобођена озбиљних оптужби за дјело удруженог криминалног дјеловања, на чијем челу је била  по наводима оптужнице. Тим чином би створила претпоставке да покуша одбранити неодбрањиво, а то је да се налазила у врху криминалне групе која је оштетила државу на за десетине хиљада еура „, навела је Бошњак.

„Посебно је симптоматично да је одлука о застарелости наступила управо у тренутку кад С. Ј. постаје посланица у Скупштини Црне Горе, иако се у оптужници против ње ни у једном слову не доводи у питање да је починила кривично дјело.

Зато је неопходно да тужилаштво да објашњење под којим је то волшебним околностима дошло да застаријевања оптужнице.

Уколико ВДТ настави са ћутањем у случају С. Ј. , и врапцима на грани ће бити јасно, да је новоизабрана чланица Вијећа за националну сигурност све вријеме била надничар на имању ДПС – а. Али сигурно знамо да то није одговарало већини посланика у  клубу СНП – а, који су за избор С.Ј. у Вијеће за националну сигурност сазнали из медија. Тако је ова опозициона Мата Хари остала готово усамљена и у сопственом клубу који одавно са њом не дијели њену „визију“  крчмарице ДПС – а, поручила је Бошњак.

 

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Шта ради уцијењена Јоница, човјече…Како су је стисли! Ово је најважније:
  ”…иако се у оптужници против ње ни у једном слову не доводи у питање да је починила кривично дјело.” сад је Мило држи за уши!
  Каже,”Знам одлично и којим члановима Вијећа за националну безбједност је много више одговарао Медојевић него ја, али мораће да прихвате сурову истину да тај план нијесу реализовали”. А, онда су ТИ чланови Вијећа наредили посланицима ДПС да изаберу НЈУ, а не ”њиховог” Меда. Ово је лудило, хахаха

 2. 0
  0

  Мислим да је Медојевић кадар да се сам одбрани од ових Јоничиних невјештих и конструисаних напада, али нека. Има нешто друго, много значајније. Уколико Снежана Јоница заиста зна да је Медојевић под контролом неименованих „служби“ из неименованог „кафића“, онда је опасно да то користи у дневно-политичке сврхе, посебно што је сада замјеница предсједника Одбора за безбједност и члан Вијећа националне сигурности.
  Овако пласиране информације говоре о Медојевићевом „тајном“ и „мистичном“ налогодавцу, који је колико сам схватио уперен против општих интереса. Па Снежана сада ћеш морати ово до краја да објасниш, или да се извинеш човјеку. У противном, просипаш неоговорно неистине, са озбиљне позиције коју ти дају функције у парламенту и држави!

 3. 0
  0

  Slazem se u potpunosti da Jonica nema taj luksuz da optuzuje bilo koga bez pokrića… Ona je sada na poziciji da može imati podatke, pa nek aih podijeli ili neka zaćuti. Ovako samo ide na ruku DPS-u, što joj je najvjerovatnije i jedini cilj javljanja i intervjua onom smeću od „Pobjede“

 4. 0
  0

  G-đa Bošnjak treba prvo da objasni, kako je dospjela na pozicije na kojima se nalazi na Univerzitetu i u međunarodnim institucijama, kako je dobijala silne stipendije za usavršavanje ( čoek ima utisak da se jedino ona bavila naučnim radom u CG), kad dobro znamo da ni đeca ne mogu otić na razmjenu ni do Slovenije, ako nisu „na liniji“ !!!!To je pod br.1 ! Pod br.2 neka joj neko objasni kodeks pristojnog oblačenja na javnim funkcijama ! A što se tiče podrške u SNP-i, nek ne brine ionako će posle GO SNP biti sve jasno i onim malobrojnim kojima u ovom periodu od formiranja tzv. DF nije postalo jasno!!!

 5. 0
  0

  Sta rade izdajnici i spijuni iz snp na celu sa srki bojem i nesrecnom jonicom i jos ima obraza da drzi moralne pridike .Napustajte snp posteni clanovi i funkcioneri jer vas ima tamo.

  • 0
   0

   Ajte „poštenjačine“ u DF ne bi li Mandić, Medojević i Bulatović jope zasjeli u Skupštinu, inače crno im se piše !!! Još ako ne naprave papazjaniju sa „građanima“ montenegrinske provinijencije odoše u „historiju“ !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here