Насловна Политика Бошњак: Јанковић награђен за разбијање протеста ДФ-а

Бошњак: Јанковић награђен за разбијање протеста ДФ-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Начелнику Комуналне полиције Горану Јанковић 1. јуна истекао је четворогодишњи мандат, а ово мјесто у наредном периоду покриваће као вршилац дужности.

Одборник ДФ-а Бранка Бошњак сматра да ће Јанковић поново бити именован на ову функцију, те да ће тиме бити награђен за разбијање протеста Демократског фронта 17. октобра прошле године.

Све је извјесније да ће Подгорица добити ново-старог шефа Комуналне полиције, те да ће Јанковић бити награђен за минули четворогодишњи рад. Да ли ће градоначелник Подгорице одлучити да награди господина Јанковића, на исти начин како су и други били награђени након разбијања протеста Демократског фронта, остаје да видимо“, каже Бошњак.

Она подсјећа шта је Јанковић урадио у октобру прошле године.

Опште је позната чињеница да је Јанковић наложио разбијање протеста и рушење кампа слободе 17. октобра. 2015 године, те уништио сав мобилијар који се налазио испред Скупштине Црне Горе то јутро, чак није дозволио ни да се личне ствари, телефони, новчаници, рачунари преузму из шатора, већ се уз помоћ САЈ-оваца осјетио јако храбрим, да погази и поломи све. Иначе праву „храброст“ је показао што је упорно слао жене на терен као извидницу а он се крио у колима, прије него што је добио асистенцију САЈ-оваца. Дакле и поред тога што  је он тај који је наредио да се уништи скупоцјена бина и све што се налазило на слободној територији, био је довољно дрзак да након протеста, тужи ДФ, тражећи „накнаду штете“ од 150.000 евра да би покушао да компензује недјела које је учинио мимо свих процедура и стандарда“, сматра Бошњак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here