Насловна Политика Бошњак: Грађани Будве да не плаћају рачуне, вријеме је да их лопови...

Бошњак: Грађани Будве да не плаћају рачуне, вријеме је да их лопови плате

2
ПОДИЈЕЛИ

Обзиром да је ових дана актулна принудна наплата рачуна општини Будва, и то рачуна заосталих из времена када су општином владали корумпирани ДПС функционери који су милионским износима оштетили касу општине, а себи „намакли“ енормно богаство, затијевамо да се не дозволи да грађани испаштају и плаћају те рачуне, саопштила је Бранка Бошњак из Покрета за промјене.

„Треба кривично гонити све општинске функционере који су склапали ове штетне послове чији рачуни сад пристижу на принудну наплату, а паре треба да се наплате од ових корумпираних функционера и да се дугови који проистичу из оваквих послова не признају, јер су последица корумпционашких послова. Уговор о постројењу за пречишћавање отпадних вода је класични примјер непоштеног и нелегитимног дуга, насталог корупционаским пословима са обје странке“, наводи се у саопштењу.

ПзП ће инсистирати да нова власт у БД покрене кривични поступак и против представника њемачке фирме који су у договору са лоповима из ДПС надували фактуре и креирали корупционаску добит коју су подијелили са кримоналном организацијом ДПС на чијем је челу, по сопственом признању био Светозар Маровић.

„Општина Будва треба да покрене и судски поступак којим ће се обавеза из овог посла свести на реалан износ, и комплетну разлику, која се само у овом послу мјери пар десетина милиона ЕУР, наплатити одузимањем имовине од Маровића и његовог корупционашког партнера из њемачке фирме WТЕ“, сматра Бошњак.

ПзП цијени да би нова власт морала да покрене ктивичне поступке и против свих одборника бивше власти који су гласали за овакве одлуке и уговоре , из којих су огромну корист имали лопови из ДПС, а сада рачуне плаћају грађани Будве. „Нова власт, не смије поновити грешке из Берана, Херцег Новог и Пљеваља, када су нове власти, ћутећи прелазиле преко лоповлука бивше ДПС власти, а предсједници општина из опозиционих странака се хвалили како су отплатили дугове лопова из ДПС. ПзП ће снажно инсистирати да се таква компромисерска и кукавичка пракса опраштања пљачки одмах прекине и своју подршку новој власти условиће оштрим акцијама пртив лоповске банде ДПС. ПзП не занима власт, ако она није у функцији заштите интетеса грађана и борбе против корупције и криминала. Свако пристајање да рачуне лоповске банде плаћају геађани Будве и Црне Горе, је чисто саучесништво са лоповима и грађани би тада имали право да тврде да смо исти као и они. ПзП на то неће пристати. Вријеме је да лопови плаћају своје рачуне“, додаје Бошњак.

Каже да су Маровић и његова криминална група себи прибавили милионе еура из ових корупционашких послова, а платиће само 1% држави, док срамно специјално тужилаштво дозвољава да рачуни дођу грађанима на наплату. „Зато позивамо Катнића да одузме комплетну корупционашку добит бившим функционерима општине Будва и са њима повезаним лицима и да им се замрзне сва имовина чије поријекло не могу да докажу, а да рачуне који стижу из тих послова на наплату оспоримо као корупционашке. Тиме ћемо заштити грађане Будве и привести правди оне који су уништили општински буџет а свој напунили и постали милионери“, апелује Бошњак.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here