Насловна Насловна Бошњаци се осветили владици и господару црногорском, Марковић аминовао

Бошњаци се осветили владици и господару црногорском, Марковић аминовао

50
ПОДИЈЕЛИ

Бошњачка странка спријечила је проглашење 13. новембра за државни празник поводом рођења Петра Петровића Његоша.

Влада је из скупштинске процедуре повукла измјене Закона о државним празницима, којима је предвиђено да 13. новембар, дан рођења Петра Другог Петровића Његоша, буде државни празник. О томе је премијер Душко Марковић обавијестио предсједника парламента Ивана Брајовића.

dusko-markovic-i-rafet-husovic-502Не постоји сагласност Бошњачке странке за усвајање предложеног закона. Влада је из тог разлога повукла Приједлог из парламентарне процедуре” рекли су “Вијестима” из Владе на питање због чега је закон повучен из процедуре.

Да је Бошњачка странка спријечила да дан рођења Његоша постане државни празник похвалио се и предсједник СО Петњица Аднан Муховић.

adnan-muhovicСамо да вас обавијестим, с обзиром да и то има везе са школством, да дан Његошевог рођења неће бити државни празник и желим да подијелим задовољство са свима вама који дијелите мишљење са мном. Управо сам добио информацију да предлог предсједника Владе није прошао’’, казао је за Радио Петњица предсједник СО Петњица Аднан Муховић.

Измјене закона о државним празницима подржали су прошле седмице чланови Одбора за политички систем, правосуђе и управу. Влада је, у претходном саставу на челу са Милом Ђукановићем, ове измјене утврдила још 24. октобра 2013. године, али се о томе није расправљало у ранијем сазиву црногорског парламента.

njegosПредставници Бошњачке странке и раније су се противили овом предлогу, а више њих је изнијело тврдње да је Његош “геоноцидни пјесник” због истраге потурица у Горском вијенцу.

50 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Бошњаци су сачували Његоша, иако им то није био циљ.
  Замислите како би тај празник изгледао у извођењу Министарства културе, Матице црногорске, ДАНУ, Арт рубрике Вијести…
  Не да се Његош конвертитима.
  Стога, хвала Бошњацима што су своју политичку моћ искористили да одбране највећег српског пјесника од позападњачених. Цијени се резултат а не намјера.
  Намјеру нам је била ономад битна, кад Исо Махмутбеговић часно ушао у колективно памћење цјелокупног српског народа.

 2. 0
  0

  Ово је још један „државни удар“ у режији сложне удбашке братије у Влади Марковића, а по жељи Ђукановића, који има за циљ продубљивање подјела на нционалној основи, намамљивање опозиције да се врати у парламент и скретање пажње са доношења дискриминаторских закона којима се бесрамно удара на сиротињу, посебно на дјецу и мајке са троје и више дјеце. Сви чланови Владе су под контролом АНБ и мафије срасле са државним врхом и ово је била само још једна у низу представа започетих 16. октобра, а које ће трајати док траје ова Влада.
  Ипак, руководство Бошњака мораће објаснити свјим сународницима, у првом реду мајкама са троје и више дјеце, зашто им је Његош важнији од властите сиротиње против које су удрили гласајући за закон о државном буџету за 2017. годину и измјене Закона о дјечјој и социјалној заштити.
  Што се тиче изјаве овог Муховића треба имати у виду да она долази од једне расне будалетине – комплексаша затрованог мржњом.
  Дакле, грађани Црне Горе: Роми, Хрвати, Албанци, Бошњаци, Муслимани, Срби, Црногорци и остали: Срећна вам предстојећа 2017. година са надом да ће у истој ова ненародна Влада пасти и тиме се отвори шанса да на новим изборима добијемо нови парламент чији ће први задатак бити да донесе закон о влади и нову владу који ће умјесто организованом криминалу и странцима служити ВАМА.

 3. 0
  0

  Hvala Bosnjacima, nasoj muhamedanskoj braci!
  Postedjeli su Njegosa grdnijeh muka, da ga slave oni sto ga utamnicenog drze u masonskom svetilistu!
  …I njegov narod u sramnoj dukljaniji.

 4. 0
  0

  Veliki Crnogorci su ustuknuli pred velikim Turcima! To je cijena pohlepne vlasti, koja vise nije u stanju da postuje svoje svetinje! Pismo vam prave, uzimaju vlast i fotelje, uskracuju vam slobodu da bilo sto odlucujete,. Sjutra cete morati i vjeru prihvatiti! Nek je vjecna sramota!

 5. 0
  0

  Svako zlo ima i svoje dobro.
  Ovo je bio samo lakumus papir da se podijeljeni, isti, narod i dalje drzi pod kontrolom.
  Najbolje si kontrolisan kad ti ono malo mozga pretope u bezlicnu masu, pa gutas sve kao brojler.
  Inace Njegos je potrebniji gradjanima Crne nego mi njemu. Moze Njegos bez nas, no sta cemo mi sami sa sobom i ovom mafijaskom vlascu.

 6. 0
  0

  Ovo je ružno, ništa manje od izjava ruskih zvaničnika prethodnih mjeseci. A za ovo nam nijesu drugi krivi nego mi sami sebi. Neznanje i glupost su nadjačali razum. Bošnjaci ovim najviše govore o sebi i na žalost prestavljaju se kao jedna primitivna i zaostala zajednica. Ili se i oni samo dodvoravaju svojim glasačima?

   • 0
    0

    Nijesmo bogami mi krivi, nego guslari koji su išli da ratuju po Bosni, sa Njegoševim stihovima na usnama. I prije toga su muslimani malo zazirali od Njegoša, a od tada ih niko ne može ubijediti u suprotno. Ipak su i oni prost i primitivan svijet, a i sablja im je bila iznad glave.

    • 0
     0

     Ви ћете некоме да кажете да је прост и примитиван… Срушили сте Његошеву капелу, оскрнавили његов гроб и прекршили његову последњу жељу. Дивљаци!

    • 0
     0

     Pa hocemo li dodvoravajuci se pituricama “ prilagodjavati“ Njegosa njima,zar je On sve sto je pisao,pisao zbog slobode od takvih kao sto su on,Njegosa predstavljaju njegova dela,ne treba niko njega da brani ,sam se on brani,ali sa cime cemo mi pred Njega?

 7. 0
  0

  “ NE BOJIM SE OD VRAŽIJEG KOTA, NEKA GA JE KA NA GORI LISTA, NO SE BOJIM OD ZLA DOMAĆEGA“
  Evo našem narodu „slijepom“ još jedan dokaz da su im preče njihove fotelje,od svega ostaloga !
  Sram te bilo VLADO CRNE GORE !!!

 8. 0
  0

  Crnogorskog Vladiku , pisca i filozofa , svojim nakaradnim tumačenjem , bukvalizacijom i sprovođenjem genocida nad muslimanima , a u ime Njegoša , srbi su ukaljali našeg velikog pisca , državnika i Vladiku autokefalne crnogorske Pravoslavne crkve , pa ništa ne zamjeram crnogorskim muslimanima .
  Kada se vidi da su četničine masne , a sve u ime Njegoša , noseći njegove slike , ubijali muslimansku nejač , da su ostrašćeni fanatici pobrkali vijek u kojem žive , da su se svetili za događaje od prije 200 godina »bunu protiv dahija« , treba priznati da je odluka ispravna !
  Ta anti civilizacijska nakaradna ideologija četnistva , koristeći velikog Njegoša za svoje morbidne političke ciljeve , je trajno okaljala našeg velikog pisca , državnika i filozofa , pa ne vidim kada će se sprati ljaga koju su ćetnici mrtvom Njegosu prikačili .

  • 0
   0

   Šta je crnogorci … mislili ste da će vaše trajati do vijeka!!!E neće !!Već smo dobili nove općine Gusinje, Petnjicu koju su nam crnogorci uzeli.Sad će i braća Albanci da dobiju Tuze natrag i polako se kroji nova karta.Tražićemo i prekograničnu regiju sa braćom iz srbijanskog dijela Sanđaka.Njegoš nama muslimanima je zlotvor.Baš kao i kralj Nikola koji nam je sve oteo.I Nikšić ,Pljevlja i da ne nabrajam dalje.

  • 0
   0

   Маћа, не могу ти се преко јавних медија обратити како заслужујеш, а ништа не разумијеш! Муслимани не мрзе Његоша због четника и њихових дјела или недјела. Мрзе га због онога што их је идентификовао, као браћу која су промијенила вјеру и заједно са турским освајачима држали у подјармњеном положају и злостављали хришћански народ. Ти, такође немаш вјере, нити знадеш ишта о хришћанској вјери. Ти и остали папагаји који се позивате на аутокефалност цркве, не чините то ради вјере, већ да бисте Србима ( а тиме и Његошу ) опонирали. Убачен вам је имплант мржње у мозак , па сте духовно потпуно ослијепили. Ви у ствари немате никакве вјере, а такви су осуђени на изумирање. Видиш ли моје и твоје бројне цркве гдје масовно иде вјерни народ да се моли? Коме највише вјерује, а коме најмање? Маћа брате, пођи у цркву и моли се и за мене и за тебе , као што се и ја молим. Слава Богу!

   • 0
    0

    Muamere fukaro , isti si kao ovi ćetnici , živiš u prošlosti , a mrčeni je um koji bivakuje u 21 vijeku i nada se da će jedno jutro osvanuti u 15 vijek , da ce mu tamo biti potaman .
    A ti Nebojša si isti Muamer , sa razlikom što bi ti da se nekako ujutro probudiš u Nemanjino carstvo !
    A ljepote , dako vam đed mraz podari poklone , eee đe vi živite ?
    Srećom po nas , većinska Crna Gora želi mir , suživot , uvažavanje , poštovanje različitosti , svjesni da smo jedan narod različitih vjera .
    Samo budala može mrzjeti nekog radi nečega što se desilo vjekovima unazad .

    • 0
     0

     Šta je masa rđo stara.Kupio te Milo za šaku eura.Isti si kao i naš Prasim u Srbiju.Usuo ti Milo u korito pa se valjaš ko …znaš ti ko.Musliman si kao i ja ali se prikrivaš iza nekakvog crnogorstva.Kao da te nije bula rodila već krm….

    • 0
     0

     Чудан си ти неки црногорац ,,маша,, чим кажеш,, ћетници,,.У Црној Гори се тако не збори.Зна се ко су четници.Српски јунаци!!!

 9. 0
  0

  I ja sam potomak onih koje je genocidni kralj Nikola protjerao.Ali sada iza nas muhadžira stoji moćna Turska.Vratićemo sve teritorije koje ste nam uzeli.U pravu si ,,maća,, i ja sam kao i ti za nezavisni sanđak.

 10. 0
  0

  „Пучина је стока једна грдна, добре душе кад јој ребра пучу“.
  Његош, владика, пјесник, филозоф, геније који је и физчки био стасити љепотан, кога су на свим европским дворовима радо дочекивали (нарочито даме), који је реченицом „Црногорци не љубе ланце“ представио Европи Црну Гору као слободрско гнијездо, па су о Црној Гори и црногорцима пјевали велики Гете, Пушкин и друге познате поете, је недокучив за Маће, Муховиће, Мушовиће, Османе и остале измећаре свог омаћалог и закржљалог интелекта. Не разумију они зато ни Мешу Селимовића који је скенирао њихов генетски проблем , да не кажем Емира Кустурицу који је своје име обукао у српско национално рухо.
  Једно је истина, а то је да је дио црногорских грађана исламске вјероисповијести, обукавши 90-их своје ново бошњачко национално одијело, кренуо у рушење угледа, слободарства, територијалног интегритета и суверености Црне Горе. Прије пар година послали су САД и свим значајнијим државама у Европи и свијету од којих су очекивали подршку, ОУН, ЕУ, СЕ, ЕП итд, писмо против Црне Горе предтставлјајући је да је од свог настанка била геноцидна држава која је настојала и даље настоји да затре Бошњаке. То је Влада Мила Ђукановића без ријечи прогутала јер су на истом задатку да затру традиционалну Црну Гору опљачкају савремену Црну Гору и предају је у руке туђину како би сачували своје сребрењаке.
  А Његош, замислите те дрскости, и даље поручује ЦРНОГОРЦИ НЕ ЉУБЕ ЛАНЦЕ.
  А онда се огласе Маће, Муховићи, Мушовићи, Османи и други кевташи Осаме и Обаме.

 11. 0
  0

  Наравно Дујовићу то је игранка. Сита власт завађа гладни народ да не види њихова непочинства. Не починули ђе почивају људи.

  • 0
   0

   Ovo je sve trgovina Markovic i poturica tj oni da podrze budzet a da ne glasaju za naseg VLADIKU i velikog pjesnika . Ovo sve da se zene muslimanke ne bune koje su zakinute na penziju ( za troje i vise djece) .Nije NjEGOS dzabe rekao U TURCINA NIKAD VJERE . Zalud vam ja cu slavit 13 novembar pa crkli pukli .

 12. 0
  0

  Maća:“Crnogorskog Vladiku , pisca i filozofa , svojim nakaradnim tumačenjem , bukvalizacijom i sprovođenjem genocida nad muslimanima , a u ime Njegoša , srbi su ukaljali našeg velikog pisca , državnika i Vladiku autokefalne crnogorske Pravoslavne crkve , pa ništa ne zamjeram crnogorskim muslimanima „.
  Људи моји, управо сам открио да је наш Маћа, уствари Марковићев министар културе Јанко Љумовић. Како сам открио? Љумовић је за други дневник ТВ Вијести управо изјавио ово исто што је река Маћа. Мало углађеније, без помињања Срба и „аутокефалне црногорске православне цркве“ али буквално исто. Правдао је поступак Бошњака из Владе наводном злоупотребом и погрешним тумачењем Његоша у пошљедњи вакат.
  Од сада ја брата Маћу зовем министар Маћа.

 13. 0
  0

  Следеће је Бадње вече.
  „Распали се Мићуновић Вуче,
  па се Хамзи попримаче близу:
  „Какво Влаше, крмска потурице!
  Ђе издајник бољи од витеза?
  Какву сабљу кажеш и Косово?
  Да л’ на њему заједно не бјесмо,
  па ја рва и тада и сада?
  Ти издао пријед и послијед,
  обрљао образ пред свијетом,
  похулио вјеру прађедовску,
  заробио себе у туђина”!

 14. 0
  0

  Стални атаци Бошњака на Његоша и Црну Гору уз изругивањедржавних симбола Црне Горе, датирају од 29. јануара 2013. године када је одржана сједница Сената Свјетског бошњачког конгреса са сједиштем у Сарајеву, на којој је динијет документ „Положај Бошњака Црне Горе у континуитету политике истраге потурица“, а којим је Црна Гора, у прошлости и садашњости, приказана као злочиначка и геноцидна држава у односу на Бошњаке.
  Почетком фебруара 2013 године, тај клеветнички документ, који је сачинио Хазбија Калач, предсједник Бошњачке демократске заједнице и бивши потпредсједник Бошњачке странке која је и тада била дио црногорске власти, послат је предсједнику САД, Европском парламенту, Европској унији, Турској, Њемачкој и многим другим државама и међународним организацијама.
  Овај срамни документ, осим Калача, потписали и: Мирсад Кургаш – испред НВО „број 19“ из Бара, Јахја Ферхатовић – испред Бошњачке културне заједнице Санџак, Сахит Кандић – испред Бошњачке културне заједнице Косова, Мехмед Мета – испред Бошњачког савјета Косова, Кемал Кандић-испред Удружења Бошњака „Оаза“ Косово.
  Званична Црна Гора је то прећутала упркос томе што је овим документом оптужена да наставља да спроводи „националну српско-црногорску и вјерско-православну хомогенизацију територије и народа“ и да има за циљ „етничко чишћење преосталог броја Бошњака.
  Уочи божићних празника 2014. тадашњи потпредсједник црногорског парламента Суљо Мустафић изјавио је да треба измјенити државне симболе Црне Горе на начин што би се на државној застави и грбу додали исламски симболи, а потпм је Семир Хоџић, секретар Бошњачке демократске заједнице идеју Бошњачке странке оцијенио неприхватљивом и затражио доношење нових државних симбола јер је наводно под постојећим државним симболима Црне Горе над Бошњацима и Албанцима у плавско-гусињском крају 1912-1913. почињен злочин геноцида. При томе Мустафић и Хоџић нијесу пропустили да се поново очешу о Његоша и поруке из “Горског вијенца” за које Хоџић тврди да се “не могу никако другачије протумачити осим као поруке мржње, нетолеранције и фашизма”. Све је то на сајту bošnjaci.net зачињено Његошевом фиотографијом са крвавим мачем у руци, мртвачком лобањом и поруком „геноцид“.
  Ове године, опет у очи Бадњег дана и Божићних празника, Бошњаци, уз асистенцију Владе Мафијашке Горе, режираше представу са даном Његошевог рођења и наново „распре сјеме посијаше горко“.

 15. 0
  0

  Nevjerovatno ,montenegrini prodali Njegoša za večeru koju otimaju od sirotinje i to onima koji nemaju pojma ni ko su ni što su nego se nazvaše po rijeci kao da su ribe,a bogami i ko ribe se i ponašaju.

 16. 0
  0

  Djikane, ne znam jeste li shvatili, kad Masji treba da pobijedi njegova šovinističko-mafijaška sekta koja će da nas zlostavlja i uništava, onda mu odgovaraju Muamer, Ramo i ostali vehabijski „bašibozuk“ i plaćaju im se po 250€ da iz Luksemburga i Švajcarske dođu da glasaju! Ali kada ista ta teroristička bagra iskreno progovori i kaže da želi „nezavisni Sandžak“ i povratak Turske na Balkan, onda Masja priziva Vas da branite njegov šovinistički Karadag! Nadam se da niste toliko ludi niti glupi!

 17. 0
  0

  dok se god Crna Gora temelji na Petrovice i pravoslavlje nece biti dobro za konvertitete (ni nove ni stare). zato je smijesno sto dukljani svojataju Petrovice, jer svako ko umije da cita i pritom ima mozak sam ce zakljuciti da je Crna Gora iskljucivo srpska drzava.

  dukljani bi se 1000 puta do sad urusili do sad da nije nesposobne/lazne opozicije i da globalisti ne stoje iza njih.

 18. 0
  0

  Dukljanski projekat je toliko jadan i osudjen na propast do te mjere da moraju da zauzimaju glavnu tezu da rijeci „srbin“ i „srpstvo“ opisuju vjeroispovijest u crnogoraca. u drugom dahu spominju nepostojecu „crnogorsku autofekalnu crkvu“, koja po njihovoj prvoj definiciji pripada srpskoj vjeri.

  Ne znam kojim imenom zovu srpski narod. Zbog toga su dalje razvili teoriju da prije 1900-te godine nisu postojale nacije, istovremeno pozivajuci se na hiljadugodisnju naciju (posebnu od srpske). Sto vise, tvrde da srpska nacija postoji samo u danasnjim granicama Vuciceve srbijice.

  Zakljucak je da je psiholoski ekstremno bolno biti poturica i izdajnik, te da jedini nacin kako izbjegavaju masovno fizicko samoubistvo je putem izmisljavanjem novih teorija kad god nesto ne mogu objasniti, i pataloska mrznja prema svojim sunarodnicima srbima do genocidnih razmjera.

 19. 0
  0

  Мука је голема кад неко „зароби себе у туђина“, па се стиди себе.
  Коло:
  „Љута клетва паде на изрода!
  Прокле мати од невоље сина,
  те књегиња Иванбеговица,
  прокле Мара свог сина Станишу.
  Прогризе јој сису у посање,
  рајско пиће просу у њедрима.
  Стиже ђецу родитељска клетва!
  Станиша је образ оцрнио,
  похулио на вјеру Христову,
  на јуначко племе Црнојево;
  обука се у вјеру крвничку
  и братске је крви ожеднио.
  Грдне треске поврх Љешкопоља!
  Два се брата боре око вјере,
  а око њих хиљаде ратниках.
  Стиже сина материна клетва,
  погибе му војска сваколика.
  бјежи Станко управ Бајазиту,
  да с њим једе маџарске носове.
  О гњијездо јуначке свободе,
  јесте ли те Бог нагледа оком,
  много ли се муке пренијело,
  многе ли те чекају побједе!“

 20. 0
  0

  Genijalni pjesnik depresivnog crnogorskog, sto ce upucenom reci, srpskog gorstackog optimizma : “ … mnoge li te cekaju pobjede!“
  Nikad doslen nijesmo bili depresivniji.
  Onda … vrijeme je za pobjede!
  Da prvo uslozimo, pa ‘vako depresivni, puni optimizma da nas “ Bog nagleda okom“!
  Na korist sebi, srpskom rodu i otadzbini.
  …Druga mi posla nemamo!

 21. 0
  0

  Ovo je najveci Blam i izdaja Pravoslavnoh naroda i slavne C.Gore.
  zPredlaz,da nezavisno od Vlasti,svake godinr ,na dan Njehosevog Ridjrja ,ptekinu nastavu i organozuju Akademije i Sportske dusrete,na taj nacin ,natjerace Vladufa primijei svou odluku

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here