Насловна Поглед „Босанска деца у Сирији су темпирана бомба за Европу“

„Босанска деца у Сирији су темпирана бомба за Европу“

1
ПОДИЈЕЛИ

Тренутно се у Ираку и Сирији налази више од 80 деце пореклом из БиХ, и то на територији коју контролише Исламска држава, показало је истраживање непрофитне организације „Атлантиц Инитиативе“ из Сарајева. Ова деца се тамо радикализују, а по повратку на Балкан представљаће праву темпирану бомбу, упозоравају из ове организације.
dzihadisti
Дечаци узраста од 13 и 14 година подвргнути су војној обуци и својеврсном „испирању мозга“ кроз приче о џихаду, калифату и потреби „истребљења неверника“. Након тога, постају спремни за извршење задатака. Неки се шаљу на фронт, а неки у Европу, где ће чекати даље команде.

Према подацима које је објавио „Атлантиц Инитиативе“, најмање један дечак је убијен у борби.

Суочавамо се са потпуно новом генерацијом деце која су одрасла на бојном пољу. Они ће бити темпирана бомба за сваку земљу у коју кроче – изјавио је Владо Азиновић, коаутор студије.

Босански муслимани чине највећи број бораца Исламске државе са ових простора. Уз њих, велику подршку џихадистима дају борци са Косова, из Албаније, Македоније, Црне Горе и Санџака.

„Атлантиц Инитиативе“ у својој студији истиче једну занимљиву промену. Наиме, број одраслих, војно способних мушкараца из Босне који су се придружили Исламској држави је са 188 спао на 91. Тачно 50 бораца је убијено, док се чак 47 вратило у Босну. Међутим, порастао је број жена и деце који су се упутили у Сирију и Ирак.

Ова организација додаје да су муслимани у Босни „углавном мирољубиви“, али да постоји незанемарљив број оних који су примили екстремни, салафистички ислам, и то захваљујући страним муџахединима који су тај екстремизам донели на Балкан током ратова деведесетих година.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Treba se paziti udruzenja Njemacke i Turske,jer Njemci su tek nako 100 godina osudili genocid nad Jermenima,ali to je samo igra i navodno otrovne strijele,Njemacka je uvjek podrzavla Muslimane bilo Hitler i prije njega Wiljem ,oni se nijesu odrekli da zagospodare ovim prostorom,zato svaki vid saradnje sa Rusijom,bilo kakv udruzenje pa makar i pcelara ili udruzenje pionira ali ih treba praviti,otici ce ovaj LOPOV a iza njega narod mora zivjeti.Cak su se i Austrijanci distancirali od Njemaca ,zato oprez, nije sucajno ambasadorka branila baljese na Skdarsko jezer a nije se oglasila nakon brutalnog prebijanja naroda prosle godine.Amerika ce ovaj prostor brzo napustiti na nama je da se ne dozvoli uticaj Njemacke na ovom podrucju,cak i ako zazivi NATO sve je to nista,treba se udruzivati sa Rusijom ,i to mora biti vidljivo na svakom cosku.
    Evo citave dane u Njemckoj je po novinama i Tv stanicama problem navijaci iz Rusije ,dok ubistvo 50 ljudi u Ameriku od juce ni rijeci ,jer je to uradio PEDER,a pederi su zsticenu danas u Njemackoj ,kao i politika koja je pederska,narocito prema Srbima ,iako to onaj iz Beogrda jos nece da prizna,ali poceo je da oci otvarati.
    Ruski navijaci problem i za ministre Unutrasnjih poslova Francuske i Njemacke takodje,a u centra Pariza mu ubijaju policajce,Njemci salju vojno pojacanje NATOU na Istok jer kazu moraju se zastititi od Rusije,izgleda da lekciju iz 45 nijesu naucili,ali ni Rusi nijesu zaboravili 27 miliona mrtvih ,mi uglavno sve zaboravljamao.Zato koje je dzihadista i peder pravac Njjemacka,povlastica koliko volite,to je dans Jevropa udrzenje u sotoni

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here