Насловна Политика Борци ОВК да се предају Специјалном суду, a Тачи?

Борци ОВК да се предају Специјалном суду, a Тачи?

0
ПОДИЈЕЛИ

Тзв. Косовски председник Хашим Тачи позвао је данас колеге политичаре и своје саборце да се предају Специјалном суду за ратне злочине ОВК ако против њих буду подигнуте оптужнице тог суда, пренио је данас Танјуг. Тачи ипак није хтио да каже како би он поступио ако оптужница буде подигнута против њега.

Позив саборцима да се предају Специјалном суду Тачи је рекао у изјави за аустријску агенцију АПА, која, међутим, констатује да је тзв. косовски премијер истовремено избјегао одговор на питање шта би учинио у случају да оптужница буде подигнута и против њега.

Подсјетимо да је овај Тачијев позив саборцима стигао само два дана након што је шеф интерпола БиХ изјавио да тзв. косовски предсједник неће бити ухапшен док год има дипломатски имунитет. Стога се може сумњати у искреност Тачијеве изјаве, која је ипак само политичка.

ovk-usip-org

Тачи, који је био командант Ослободилачке војске Косова, је агеници АПА такође изјавио, да је рат који је водио ОВК против војске Југославије био „праведан рат“, уз, како је навео, поштовање свих међународних правила.

„Ако смо кршили законе онда то нису били међународни, већ закони Слободана Милошевића“, тврди Тачи.

Танјуг преноси и његову изјаву да ЗСО (Заједница српских општина) на Косову и Метохији неће бити ни удружење, ни невладина организација и да ни под којим условима неће имати аутономију.

ЗСО, према његовим речима, треба да води ка томе да се Срби на Косову боље организују како би, како је рекао, попустио утицај Београд на подручја на којима живи већинско српско становништво.

Упитан што се толико дуго чека на успостављање ЗСО, тзв. косовски председник каже да је реч о „шкакљивој причи“, преноси Тајнуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here