Насловна Друштво Борба за ЛГБТ права је тековина 13. јула

Борба за ЛГБТ права је тековина 13. јула

0
ПОДИЈЕЛИ

Делегације невладиних организација „ЛГБТ Форум Прогрес“ и „LGBTIQ Социјални Центар“, поводом 13. јула, положиле су цвијеће на споменик „Партизану борцу“ на Горици, у Подгорици, и одале, у име црногорске ЛГБТ заједнице, почаст и захвалност свима који су положили животе за слободу, за друштво социјалне правде и за успостављање достојанствене и грађанске Црне Горе.lgbt

Делегације ЛГБТ Форум Прогрес и LGBTIQ Социјалног Центра, у саставу Стеван Миливојевић, Бојана Јокић и Елмиро Ђоковић и Милош Пешикан, положили су на споменик по црвену ружу обмотану заставом дугиних боја која је универзално обиљежје ЛГБТ особа, саопштено је из ЛГБТ Форума Прогрес.

“Борба за слободу, права и видљивост ЛГБТ особа представља антифашистичку тековину којом се поносимо и на којој још снажније треба да почива данашња Црна Гора”, саопштавају из ових НВО.lgbt 1

Црногорска ЛГБТ заједница 13. јул дочекује и обиљежава припремајући параде поноса у Никшићу и Подгориц,и посвећена борби за равноправност, прихватање и безбједност свих ЛГБТ особа, изван владиних четврти и владиних зграда.

“Црногорска ЛГБТ заједница по први пут је јавно и организовано обиљежила овај државни празник, 13. јул, 2012. године када је тадашњи лидер ЛГБТ заједнице Здравко Цимбаљевић на споменик „Партизану борцу“ на Горици поставио велику заставу дугиних боја”, подсјећају у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here