Насловна Политика Болницу за ИСИЛ-ове рањенике у Турској води Ердоганова кћер

Болницу за ИСИЛ-ове рањенике у Турској води Ердоганова кћер

1
ПОДИЈЕЛИ

Једна турска медицинска сестра дала је анонимни интервју за независну медијску организацију Global Research те притом оптужила кћер турског предсједника Реџепа Ердогана, Сумеj Ердоган, да води „тајну болницу за рањене припаднике ИСИЛ-а„. Подсјетимо, до сада су се у медијима појавиле бројне спекулације да турске власти на овај или онај начин подупиру терористичку организацију ИСИЛ, а ове оптужбе су можда и најозбиљније до сада.

sumej erdogan

Неименована медицинска сестра истиче како се тајна војна болница налази на простору југоисточног турског града Санлиурфа. Наводи како се тамо даје интензивна медицинска помоћ за ИСИЛ-ове терористе који се рањени пребацују из Сирије.

Ова медицинска сестра истиче како је радила у тој болници седам недеља:

„Свакога дана неколико турских војних камиона доводи велик број рањеника, припадника ИСИЛ-а, у нашу тајну болницу. Радили смо на припреми операцијских соба и помагању докторима у процедурама. Добијала сам знатну плату од 7,500 УСД, но нису знали за моју религију. Ја сам Алави вјере и откако је Ердоган преузео контролу над земљом систем се с презиром односи према нашој мањини„, рекла је ова неименована 34-годишња медицинска сестра. Подсјетимо, алавитској вјери припада и сиријски предсједник Башар ал-Асад.

Она наводи како је у болници видјела Ердоганову кћер неколико пута. Надаље, истиче како се сада боји за своју сигурност те страхује да би могла бити приведена од стране турске полиције или обавјештајних служби.

Извор: advance.hr

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here