Насловна Политика Боко харам први пут објавио снимак погубљења (ВИДЕО)

Боко харам први пут објавио снимак погубљења (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Нигеријска екстремистичка група Боко харам објавила је видео-снимак у којем је приказано одсјецање глава двојици мушкараца, што је први пут да та група објављује снимак погубљења, по чему су досад били познати џихадисти Исламске државе.

boko haram

У снимку се приказују припадници Боко Харама како стоје иза двојице мушкараца који клече, док су им руке везане иза леђа, а један милитант са ножем се надвија над заробљенике, јавио је Ројтерс.

Џихадисти затим приморавају једног од талаца да у камеру каже да су их власти платиле да шпијунирају Боко харам, после чега слиједи сцена која приказује обезглављена тијела заробљеника.

Ројтерс наводи да није могуће утврдити аутентичност снимка нити датум кад је он снимљен.

После објављивања видео-снимака расте стрепња да Боко харам, исламистичка група која се развила из вјерског покрета са сјевероистока Нигерије, проширује опсег свог дјеловања и да тражи инспирацију у дјеловању других милитантних група укључујући Исламску државу и Ал Каиду.

Начин на који је снимљен видео, приказивање милитаната обучених у црно, као и то што се не приказује сам чин одсјецања главе, него кадар после тога, веома подсјећају на снимке Исламске државе, која је досад заузела велике дјелове Ирака и Сирије и убила више страних талаца, истиче Ројтерс.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here