Насловна Друштво Бока: Једна особа погинула, три спасене у поморској несрећи

Бока: Једна особа погинула, три спасене у поморској несрећи

0
ПОДИЈЕЛИ

Усљед јаког вјетра и великих таласа једрилица са шест чланова посаде из Котора, насукала се у близини Добреча, а једна особа је страдала, незванично сазнаје Радио Јадран.

Како сазнају, несрећа се догодила око 13 часова.

На лице мјеста је упућена пловна јединица полиције, као и хитна помоћ.

Како преноси портал Бока њуз, директор Управе поморске сигурности Сафет Кочан, саопштио је да троје преживјелих које је брзим глисером Порто Монтенегра са стијена евакуисала екипа Службе заштите и спасавања Тиват нијесу повријеђени али су у шоку, па су адекватно медицински збринути.

Извучено је и тијело страдалог који тек треба да буде званично идентификован, а на лице мјеста упутили су се и истражни органи који ће наложити даље истражне радње ради расвјетљавања свих околности под којима се догодила ова трагична несрећа.

Према незваничним информацијама, страдао је скипер и власник једрилице „Тромб“, Зоран Николић из Котора. Овај приватни предузетник био је, како преноси Бока њуз, пасионирани љубитељ једрења, веома искусан и вјешт једриличар који је освајао бројне трофеје на регатама у земљи и иностранству. Николић је прије десетак година био и предсједник ЈК „Лахор“ а важио је и за мецену тог клуба и младих которских једриличара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here