Насловна Политика Бојoвић: Вукчевић је постављен на нову функцију у Инвестиционо-развојном фонду да с...

Бојoвић: Вукчевић је постављен на нову функцију у Инвестиционо-развојном фонду да с те позиције врши злоупотребе државних ресурса

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Реаговање предсједника управног одбора Инвестиционо-развојног фонда, Зорана Вукчевића, иначе, добро познатог актера афере „Снимак“, дато је у препознатљивом стилу партијског апаратчика и активисте ДПС-а, што је, уосталом, и његова основна улога и дужност. По свему судећи, Вукчевић је и постављен на нову функцију у Инвестиционо-развојном фонду да с те позиције врши злоупотребе државних ресурса, које су дефинисане на сједницама ДПС-а“, наводи се у саопштењу Владислава Бојовића функционера Демократске народне партије и посланика ДФ-а.

Vladislav-Bojovic

Бојанић је позвао функционера ДПС-а, Зорана Вукчевића да је одговоран за пропаст ски сезоне на Жабљаку, као и да треба да одговара за проневјеру 800 000 евра државног новца.

,,Подсјећам да сам након очекиване и оправдане реакције јавности и невладиног сектора саопштио да Зоран Вукчевић треба да сноси одговорност због краха ски-сезоне на Жабљаку, и позвао државног тужиоца да покрене истрагу, и испита на који начин је потрошено читавих 800.000 еура државног новца, опредијељеног у 2014. години за реконструкцију скијалишта Савин кук. И то с обзиром да постоје основи сумње да су, приликом располагања овим новцем, корупција, уграђивање и ненамјенско трошење били у пуном замаху„, наводи се у даљен саопштењу посланика ДФ-а.

Бојанић је напоменуо учешће Зорана Вукчевића у афери ,,Снимак“, па је стога уптна његова рачуница.

,,Имајућу у виду катастрофално стање у којем се налази ово скијалиште, неопходно је утврдити како је новац потрошен, да ли у складу са законом, или у складу с нечијом корупционашком рачуницом. Ако је било корупције, и ако је новац проневјерен, потребно је до краја разјаснити гдје је завршио, да ли у приватним џеповима или партијској каси ДПС-а, гдје претпостављамо да постоји посебан фонд за изборне злоупотребе, које су Вукчевићу иначе врло добро познате.
С друге стране, не видим разлог за панично-хистеричном реакцијом Вукчевића, ако су његов Инвестиционо-развојни фонд, и Министарство одрживог развоја, на чијем је челу партијски му колега Бранимир Гвозденовић, радили по закону. Међутим, након низа реаговања, поставља се питање: да ли се то први човјек Инвестиционо-развојног фонда уплашио истраге тужилаштва? По свему судећи, саопштењима, која штанцује, Зоран Вукчевић покушава одвратити тужиоца од евентуалног покретања истраге, како би спријечио расвјетљавање читавог случаја.
Ма колико се последњих дана напрезао, Вукчевић не успијева у покушају да закамуфлира катастрофално стање на скијалишту Савин кук, и заташка евидентан крах зимске сезоне на Жабљаку. Подсјетићу јавност да је у мају 2014. управо Зоран Вукчевић најавио да ће скијалиште Савин кук на Жабљаку бити по ЕУ стандардима, по питању атрактивности и безбједности, као и да је за развој овог комплекса Фонд, на чијем је челу, обезбиједио три милиона, а Влада (порески обвезници) 800.000 еура. Ове зиме се, међутим, на Савином куку може говорити о свему, само не о атрактивности и безбједности скијалишта. Изговор за незабиљежени крах ски-сезове на Жабљаку, који Вукчевић сад проналази у недостатку снијега, представља увреду за здрав разум, и дјелује као подсмијавање свима, који су ове зиме бар на један дан посјетили некад чувено скијалиште Савин кук, и видјели у каквом је стању.
Од партијских препуцавања, и неумјесних личних квалификација, којима Вукчевић покушава скренути пажњу с проблема, много је важније да се утврди да ли је циљ Инвестиционо-развојног фонда и Владе да одврате и растјерају и оно мало туриста, који су претходних година у зимским мјесецима долазили на Дурмитор„, закључује Бојовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here