Насловна Политика Бојовић: Уставне реформе се користе за борбу кланова унутар ДПС-а

Бојовић: Уставне реформе се користе за борбу кланова унутар ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Сама чињеница да матични одбор није заказан током ове недеље указује да разлог одлагања пленарне сједнице не лежи у потреби за додатним читањем и анализом закона, већ су разлози одлагања много дубљи и тичу се, с једне стране, сада већ евидентног сукоба министра правде Душка Марковића и новог Врховног државног тужиоца Ивице Станковића, а онда и већ виђене борбе за приватизацијом тужилаштва између СДП-а и ДПС-а“, изјавио је Владислав Бојовић, функционер ДНП-а.

Vladislav-Bojovic

Бојовић сматра да се уставне реформе искориштавају за борбу унутар самог ДПС-а.

,,Постаје кристално јасно да су уставне реформе злоупотребљене и искоришћене за борбу између кланова унутар ДПС-а, а онда и између ДПС-а и СДП-а за контролу над правосуђем. Показује се да је била потпуно исправна одлука Демократског фронта да не гласа за новог ВДТ-а који је, како видимо, постао дио унутар режимског суровог разрачунавања, на шта смо га на вријеме упозоравали. Умјесто да покреће истраге и подиже оптужнице за организовани криминал и високу корупцију нови Врховни државни тужилац је постао предмет обрачуна унутар владајућих структура“, саопштио је посланик ДФ-а.

Бојовић зато напомиње да ДНП неће учествовати у ,,разрачувањима“ Ђукановића, Кривокапића, Марковића….

,,Подсјећам да смо као посланици Демократске народне партије и Демократског фронта у парламенту поднијели више амандмана на сет антикорупцијских закона, са циљем да се озбиљне слабости и недостаци у њима отклоне, након чега их је владајућа већина сваки пут одбацила. Управо су одбацивањем наших амандмана владајуће партије у парламенту показала своје право лице и стварне намјере и том приликом послали јасну поруку да им није стало до системске борбе против високе корупције и организованог криминала. Због свега наведеног, Демократска народна партија неће учествовати у разрачунавањима Мила Ђукановића, Ранка Кривокапића, Душка Марковића, Ивице Станковића и осталих заинтересованих лица блиских власти“, закључио је Бојовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here