Насловна Насловна Бојовић: Побједничка карикатура на Данима сатире је пропагандни НАТО-летак

Бојовић: Побједничка карикатура на Данима сатире је пропагандни НАТО-летак

6
ПОДИЈЕЛИ

„Дани хумора и сатире“ у Пљевљима, те избор побједника на овој манифестацији изазвали су реаговање Владислава Бојовића, члана Предсједништва ДНП и посланика ДФ-а, које преносимо у цјелости:

„Одлука о избору побједничке карикатуре, на конкурсу расписаном у оквиру манифестације Дани хумора и сатире у Пљевљима, је, најблаже речено, скандалозна и срамна.

Најоштрије осуђујемо примитивну политизацију и вулгарну злоупотребу ове познате културне манифестације с регионалним карактером и вишедеценијском традицијом, од стране актуелне власти и њених НАТО-лобиста. Побједничка карикатура аутора Драгомира Ђукића из Подгорице није заправо никаква карикатура, већ пропагандни НАТО-летак.

А пошто је, по свему судећи, унапријед наручена, може се посматрати и као предизборни памфлет актуелне власти који притом треба да буде плаћен новцем грађана Пљеваља.

Наиме, сваке године су, па и ове, у Пљевља стигле карикатуре најбољих карикатуриста с простора некадашње велике Југославије. И десио се досад незабиљежен скандал. У овогодишњем трочланом жирију, прошлогодишњи добитник прве награде Горан Ћеличанин из Србије, као члан жирија, прегласан је од стране двојице локалних „стручњака„, Дејана Миличића и Белиса Појатића, који су очигледно добили партијски налог да по сваку цијену, па и цијену јавне бламаже, ову квазикарикатуру прогласе побједничком.

vladislav bojovic dnp

Да брука за организаторе буде већа, прошлогодишњем побједнику, и једном од највећих карикатуриста у региону, није преостало ништа друго него да се огради од оваквог срамног избора и одлуке. Потпуно је јасно да су на овај начин домаћи НАТО-лобисти, оличени у функционерима ДПС-а и његових сателитских партија, грубо оскрнавили и покушали да обесмисле манифестацију која траје пуних 30 година. Манифестацију, на којој треба да тријумфује слобода духа, а не вулгарна партијска и тоталитарна пропаганда са диктатима у култури. До пуног изражаја дошла је и јадна провинцијска свијест владајућих идеолога, који су одлучили да чувену регионалну манифестацију сведу на локалне и ускопартијске оквире.

Свједоци смо да се посљедњих недјеља дешава права НАТО-офанзива на Пљевља у разним формама, првенствено што је убједљива већина Пљевљака против насилног гурања Црне Горе у агресивни војни савез какав је НАТО-пакт. Па су у оквиру такозваног НАТО-инфо дана Пљевља посјетили и Владини НАТО-промотери, предвођени Министром правде Зораном Пажином, и том приликом злоупотребили пљеваљску гимназију и гимназијалце.

Такође смо видјели да је и такозвани предсједник општине Пљевља Мирко Ђачић, након што је продао српство за ДПС привилегије, сад по задатку постао и НАТО-промотер, сервилни домаћин, организатор НАТО-приредби, и њихов финансијер. Али не својим новцем, већ новцем свих грађана Пљеваља. Поручујемо му да може бити домаћин и организатор НАТО-манифестација, али искључиво у име ДПС-а, али не и у име грађана Пљеваља.

На сву срећу, и пљеваљски и даниловградски средњошколци већ су спонтано саопштили какав однос привржености имају према историјском идентитету Црне Горе, пјевајући Косову, и противећи се форсирању НАТО-интеграција, на чему им одајемо пуно признање и захвалност. Сигурни смо, што се више режимски НАТО-промотери буду напрезали да преломе мозак Пљевљака и грађана Црне Горе, бестидно злоупотребљавајући државне и општинске ресурсе, као и новац који припада свим грађанима, да ће бити све већи народни отпор НАТО-интеграцијама Црне Горе.

А ДПС-овом невладином удружењу „Љубишња“, очигледно задуженом да учествује у свакој промоцији НАТО у Пљевљима, поручујемо да би било боље да апелује да се заустави даља девастација планине Љубишње, масовно оболијевање и сушење огромних шумских комплекса, као и да се обнови уништена и изгради нова инфраструктура, и тако сачува живот на том подручју. Тим прије што Љубишња посљедњих година, захваљујући Влади и премијеровом куму Драгану Брковићу, као добитнику концесија, изгледа као да је управо бомбардована од стране НАТО-пакта.

ПОДИЈЕЛИ

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „..Мирко Ђачић, након што је продао српство за ДПС привилегије..“
  Није Ђачић продао српство, он је продао своју (аномалну) представу о “српству“. За њега је “српство“ исто што и “црногорство“, “муслиманство“ (са малим и великим “м“) и човечност, уопште узев – кратко речено – то је малтретирање суграђана.
  А што се Миличића и Појатића тиче, они су већ за живота обезбиједили статус “ориђинала“, а компетентни су да “жирирају“, таман колико и њихови претходници – Свето “Тара“ и Авдо “Шароња“.
  Са другим ставовима, углавном се слажемо.

 2. 0
  0

  Zasto ljutnja ,ovo je istina ,Crna Gora-Montenegro je na umoru a püokrov odgovra mrcu,zato je i karikatura pravi odraz stvanosti jer Mila i Montengo je ovaj narod glaso ne jednom ,,zato umjesto Lenjinovog posmrtnog marsa staviti odogovarajucu muziku koja bi trebala biti iz Italije jer oni su uveli i Montemnegrinski jezik 1941, a jezik je osnova sevga,drzavnost su obnovili komunisti 1945 i istoj daöli naciju,zato nema ljutnje ,nazalost sve je ovo istina i to ona prava!

  https://youtu.be/PtS1G0F7wT4?t=14

 3. 0
  0

  Пошто се ово “умјетничко дјело“ чита једино у “политичком кључу“, онда последично закључујемо да је овај “ђед“ припадник лгбт популације. Или, колоквијално речено – “дерпе“. То нам онда помаже да схватимо и разоткријемо побуде, генијалног аутора. О члановима жирија да и не говоримо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here