Насловна Политика Бојовић: Пејовићка испомоћ предсједнику општине, не и самим Пљевљима

Бојовић: Пејовићка испомоћ предсједнику општине, не и самим Пљевљима

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Умјесто конкретних инвестиција у правцу рјешавања проблема загађености ваздуха и воде, за које би била обезбијеђена средства из буџета државе, Влада је на почетку ове године Пљевљацима послала никог другог до Далиборку Пејовић, дугогодишњег директора Агенције за заштиту животне средине, која је већ годинама дио проблема и једна од најодговорнијих што до сада ништа није предузимано по питању санирања еколошке ситуације у Пљевљима“, наводи се у саопштењу Владислава Бојовића, функционера ДНП-а.

Vladislav-Bojovic

Бојовић сматра да посјета Пејовићке више политичка помоћ предсједнику општине, него самим Пљевљима.

,,Госпођа Пејовић је делегирана као прва политичка испомоћ, али не Пљевљима, него предсједнику Општине, и његовом траги-комичном покушају да изађе на крај са најновијом иницијативом и захтјевима јавности да се коначно нешто предузме по овом питању. Међутим, како је помогла, боље да није ни покушавала. Госпођа Пејовић, иначе познати партијски демагог, са специјализацијом – еколошка демагогија и замајавање јавности, и овог пута је најавила израду нових студија и планова као да их се Пљевљаци последњих деценија нису нагледали“, наводи Бојовић.

Посланик ДФ-а ја нагласио да власт покушава да пласира причу да су главни загађивачи ваздуха градске котларнице. С тиме Пејовићка скреће пажњу са депонија и копова Рудника угља и Термоелектране, према ријечима Владислава Бојовића.

,,И овом приликом, од стране представника Владе и локалне управе изнова је пласирана неодржива и измишљена теза да су главни и доминантни загађивачи ваздуха у Пљевљима градске котларнице, индивидуална ложишта и саобраћај у градском језгру. Управо због тога је Далиборка Пејовић са сарадницима посјетила само градску котларницу у Скерлићевој, али не и копове и депоније Рудника угља и Термоелектране, на којима нема никакве заштите од разношења отровних материја по граду и околини. Посјета госпође Пејовић Пљевљима стога може да се посматра и као саставни дио Владине стратегије заташкавања кривичне и друге одговорности Владе, компаније А2А и премијеровог брата Аца Ђукановића, који управљају Рудником Угља, односно Електропривредом, грубо кршећи све еколошке прописе“ стоји у саопштењу функционера ДНП-а.

Бојовић зато тврди да ће бити посла и за ВДТ-а, који би морао да испита гдје су заврили милиони евра из Рудника угља, као и да испита је ли било проневјере новца док је предсједник борда директора био Предраг Бошковић.

,,Позивам новог ВДТ да испита гдје је завршило неколико милиона евра Рудника угља Пљевља, који су били намијењени за рекултивацију копова, која никада није спроведена, и да испита да ли је било проневјере новца у мандату доскорашњег предсједника борда директора РУП Предрага Бошковића, али и у мандатима прије његовог. Сурова је истина да државна власт, а онда и интересне групе, спрегнуте с њом, Пљевља гледају искључиво кроз ресурсе, а не и кроз људе који на том простору живе. Отуда и изјава Далиборке Пејовић да је заштита животне средине веома скупа, и да тражи вријеме. Као да нису најскупљи животи и здравље становништва једног града, и као да овај град може више да чека„, закључио је Бојовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here