Насловна Политика Бојовић: Ко са ким разговара у ДПС-у и ко је задужен за...

Бојовић: Ко са ким разговара у ДПС-у и ко је задужен за чупање ушију?

0
ПОДИЈЕЛИ

Увиђајући њихов значај, а полазећи од интереса грађана Пљеваља, постављам следећа питања предсједнику ДПС-а Пљевља и начелнику Пореске управе у Пљевљима Владу Милинковићу и нелегитимном предсједнику Општине Пљевља Мирку Ђачићу, који управо завршава своју политичку каријеру. Прво Милинковићу, јер нема сумње ко ће бити задужен да преда политички свилени гајтан, саопштио је данас функционер Демократског фронта и предсједник ОО ДНП-а Пљевља Владислав Бојовић. 

Питања за Влада Милинковића:

1.Да ли је иницијатива Мирка Ђачића, по којој би највећи загађивачи у Пљевљима требало да плаћају еколошку накнаду Општини у износу од 5 одсто годишњих прихода (око 8 милина евра), званична политика пљеваљског ДПС-а?

2.Да ли би одборник ДПС-а у Скупштини општине Пљевља Владе Милинковић гласао за иницијативу Мирка Ђачића о еко накнадама, да је којим случајем – што је и правно ваљан редослед потеза, у форми предлога дошла на дневни ред Скупштине?

3.У ком формату-облику сарађују и усклађују дјеловање предсједник ДПС Владе Милинковић и нелегитимни предсједник општине Мирко Ђачић?

4.Ко са ким разговара (и на који начин – званично, незванично, телефоном, преко Суда, преко посредника…), у локалном ДПС-у на следећим релацијама: Мирко Ђачић – Филип Вуковић, Владе Милинковић – Филип Вуковић, Владе Милинковић – Мирко Ђачић, Филип Вуковић -Љубиша Ђурчић, Мирко Ђачић – Љубиша Ђурчић, Мирко Ђачић – Саша Јечменица?

5.Каква је веза између актуелне блокаде рачуна општине Пљевља од стране Пореске управе (на чијем је челу у Пљевљима управо Владе Милинковић) и иницијативе Мирка Ђачића о увођењу еко накнаде, имајући у виду временску коинциденцију та два догађаја?

6.Да ли је већ закаснио да у Пљевља дође Милутин Симовић, вјечити министар пољопривреде и ДПС тата за Пљевља, задужен за чупање ушију?

Питања за Мирка Ђачића:

1.Како тумачи то што је његова иницијатива о увођењу еко накнаде у Пљевљима наишла на тако громогласан одјек у Влади Црне Горе, па је реаговала, и то немушто, само нижеразредни службеник Министарства Ивана Војиновић?

2.Увиђа ли сличност у понашању министра спорта Николе Јановића и ресорног министра за екологију Павла Радуловића, који га није удостојио чак ни коментара, а камоли јавне подршке?

3.Подржава ли и то што је умјесто подршке иницијативи за увођење еко накнаде од стране ресорног министра и Владе, услиједила блокада рачуна Општине?

4.Да ли је за иницијативу о еко таксама добио подршку коалиционих партнера у локалној власти и када ће и како она да се манифестује?

5.Због чега наводни „предлог“ о еко накнадама који је упућен Влади није постао стварни предлог општине Пљевља кроз одлуку Скупштине? Ко није хтио да га подржи? ДПС или коалициони партнери? Или ни једни ни други?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here