Насловна Политика Бојовић: Кадровска ДПС вртешка

Бојовић: Кадровска ДПС вртешка

0
ПОДИЈЕЛИ

Након срамне пресуде и изречене затворске казне функционеру Демократског фронта Николи Бајчетићу, а онда и пројектовано-договорене ниске казне команданту САЈ-а, Радосаву Љешковићу, за његову улогу у полицијској тортури на демонстрацијама 24. октобра, услиједило је постављење Ениса Баковића за шефа криминалистичке полиције, каже Владислав Бојовић, члан предсједништва ДНП и функционер ДФ.

„Прије ступања на дужност шефа криминалистичке полиције доскорашњи тужилац Енис Баковић би требало да саопшти јавности шта се десило са кривичном пријавом за брутално пребијање Душана Кнежевића, нашег колеге, запосленог у Демократској народној партији, које је наредио, и у којем је директно учествовао Никола Јањушевић, помоћник директора Управе полиције, 17. октобра ујутро приликом разбијања законитих и мирних протеста Демократског фронта“, наводи се у саопштењу Бојовића.

Бојовић подсјећа јавност да је управо нови шеф криминалистичке полиције Енис Баковић, као основни тужилац, по основу ове кривичне пријаве, узимао изјаве од нас, функционера Демократског фронта, као свједока и очевидаца читавог догађаја.

„Имајући у виду да је прихватио да му, преласком на позицију шефа криминалистичке полиције, Никола Јањушевић постане блиски сарадник, намеће се закључак да је овај предмет, који Јањушевића терети за тешко кривично дјело, Баковић гурнуо дубоко у фиоку, или га је прослиједио да кружи од једног до другог тужиоца са крајњим циљем да се никад не процесуира. Третман и судбина овог предмета убједљиво свједоче о спрези ДПС кругова у полицији и тужилаштву, што је, по свему судећи, и препоручило тужиоца Баковића за високу функцију у полицији. Сходно томе, можемо претпоставити да ће држање у фиоци предмета из области организованог криминала, који кривично терете лица из врха власти, и они повезани са њима, бити његов основни задатак и на позицији шефа криминалистичке полиције. Изражавамо сумњу да је господин Баковић прихватио ову функцију управо због тога што му је обећано да на тој позицији неће морати ништа да се пита, нити ће морати да чисти криминалистичку полицију од корумпираних кадрова, нити да се хвата у коштац са носиоцима организованог криминала у Црној Гори“, додаје Бојовић.

„Евидентно је да су смјене, као и нова постављења у систему безбједности само козметичке природе. Актуелна кадровска ДПС вртешка на позицијама у полицији и правосуђу не може навести било кога да помисли да ће се однос власти према проблему организованог криминала промијенити. Посебно имајући у виду да га је управо власт Мила Ђукановића генерисала, и систематски развијала све ове године у циљу бруталне пљачке државе и противзаконитог богаћења појединаца из њеног врха“, поручује Бојовић на крају.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here