Насловна Политика Бојкот Главног одбора СНП-а: Траже да Јоковић заустави реваншизам

Бојкот Главног одбора СНП-а: Траже да Јоковић заустави реваншизам

5
ПОДИЈЕЛИ

Дио чланова Социјалистичке народе партије најавио је да неће присуствовати данашњој сједници Главног одбора уколико предсједник странке Владимир Јоковић не заустави, како тврде, политички реваншизам у партији.

Према тврдњама саговорника “Вијести” из СНП-а, они су Јоковићу послали писмо у којем траже да се дио партијских функционера јавно извини због, како тврде, прогона делегата који на конгресу нијесу подржали Јоковића.

У писму 63 од 127 чланова ГО, међу којима је и Снежана Јоница, наводи се да је дио чланова блиских Јоковићу “пријетио, вријеђао и  шамарао делегате” који су на партијском конгресу у августу подржали предсједничку кандидатуру Јонице.

Као примјер се наводи помоћник секретара за комунално-стамбене послове у Беранама Шеко Чиловић, који је смијењен, јер је подржао Јоницу.

Према тврдњама саговорника “Вијести” за дио чланова ГО споран је и Јоковићев предлог да се укине Одлука о продужењу мандата општинских одбора и распишу избори у општинским организацијама. Тиме се, како тврде, отвара простор да се на чело општинских одбора поставе функционери који су на конгресу подржали новог лидера.

Јоковић је истакао да му „не пада на памет да се обрачунава са било ким“.

„Чланови у општинским одборима ће бирати свог предсједника. Зашто бих се ја обрачунавао са неким са позиције предсједника, кад бирају чланови у мјесним одборима”, изјавио је Јоковић за Антену М.

Одлука о продужењу мандата општинских одбора донијета је у јуну на предлог бившег лидера Срђана Милића, како би се тиме омогућило спровођење процедура за ванредни конгрес.

“Од нашег чланства у појединим општинама зависи гдје и кога ће изабрати на које мјесто”, казао је Јоковић, наводећи да ће предложити да се одлука о продужењу мандата не укида у четири града гдје се одржавају избори у новембру.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Sta se radi u propaloj partiji.I ova dva poslanika sto imate su vam puna kapa.Na sledecim izborima necete imati ni jednog.Ne treba vas zaliti,sve ste ovo zasluzili vasom politikom nezamjeranja DPS-u.

  2. 0
    0

    Koji mrak mrakova!I ovo bistri visoku politiku,Jonica, nekakav Joković.Sad i nekakav policajac Ivanović iz Podgorice došao da sa Jokovićem bistri visoku politiku.Joj zemljo propani se!Što prije da se ugasi ovo što je ostalo od SNP-a, jer i kada je osnovan to je bila velika podvala za Srbe u Crnoj Gori.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here