Насловна Политика Бојанић: Пајовић познат по злоупотребама – забранити му приступ службеном печату

Бојанић: Пајовић познат по злоупотребама – забранити му приступ службеном печату

2
ПОДИЈЕЛИ

Независни посланик Младен Бојанић предао је у процедуру предлог допуна Пословника Скупштине Црне Горе према којима предсједник парламента не би имао приступ службеном печату.

Предложене измјене су у циљу спречавања евентуалних покушаја злоупотребе непрецизних норми актуелног текста и превентиве могућег девијантног понашања појединаца надлежних за примјену пословника“, навео је Бојанић у образложењу.

Истакао је да је уставни основ за подношење предлога садржан у одредбама члана 82 став 1 тачка 3 и члана 91 став 2 Устава Црне Горе, којима је прописано да Скупштина доноси и друге прописе и опште акте и да већином гласова свих посланика усваја пословник.

Бојанић је у допунама пословника предложио и прецизно дефинисање питања вођења записника са сједница колегијума предсједника Скупштине.

Записник са колегијума израђује се одмах након завршетка сједнице и доставља се свим клубовима посланика. Забрањено је неовлашћено снимање сједница колегијума, наводи се у предложеним допунама скупштинског пословника.

У том документу Бојанић предлаже и да се пословником дефинише да је генерални секретар парламента обавезан да обезбиједи несметани пријем службене поште у току радног времена Скупштине.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here