Насловна Политика Бојанић: Црна Гора није далеко од ванредне ситуације

Бојанић: Црна Гора није далеко од ванредне ситуације

0
ПОДИЈЕЛИ

Један од оснивача Грађанског покрета Младен Бојанић, одговарајући на коментар премијера Црне Горе Мила Ђукановића да се идеје о прелазној влади реализују само у друштвима поремећеним због ванредних околности, каже за ДН да Црна Гора није далеко од ванредне ситуације и да је управо зато прелазна влада неопходна.

Mladen-Bojanic

Подсјећамо, у јучерашњем гостовању на Радију Црне Горе, Ђукановић је указао да се такве идеје реализују у друштвима која се налазе у условима рата, нефункционисања политичких система, условима тешких поремећајa  због ванредних околности, наводећи да се тада формирају или прелазне владе или владе националног јединства.

„Ни једна ни друга Црној Гори не треба, јер имамо владу која је добила демократски легитимитет на изборима из 2012. године, која функционише и испуњава основне циљеве државне политике, упркос проблемима“, поручио је Ђукановић.

Коментаришући ову премијерову изјаву Бојанић је истакао да се Црна Гора суочава са тешком економском ситуацијом, а да је у таквим околностима прелазна влада једно од рјешења.

 „Разумијем премијера Ђукановића да је њему непотребна било каква прелазна влада, али она је и те како потребна грађанима Црне Горе да се заустави овај, у првом реду економски суноврат Црне Горе, а наравно и уопште укупне друштвене и политичке сцене. Сматрам да Црна Гора нијe  далеко од ванредне ситуације и не можемо у недоглед да посматрамо пропадање ове земље, а једно од рјешења је да прелазна влада или како год је назвали покуша то да заустави“, нагласио је Бојанић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here