Насловна Политика Богићевић: Кривична пријава против Катнића, јер не престаје да лаже

Богићевић: Кривична пријава против Катнића, јер не престаје да лаже

13
ПОДИЈЕЛИ

Крагујевчанин Предраг Богићевић казао је да ће поднијети кривичну пријаву против главног специјалног тужиоца Црне Горе Миливоја Катнића, због лажних оптужби које наставља да износи на његова рачун.

Богићевић, за кога је Катнић тврдио да је требао да учествује у тзв. „државном удару“ тврди да не познаје никога из Демократског фронта.

Поднијећу Тужилаштву Србије кривичну пријаву против Катнића, па ће имати прилике да објасни зашто ме лажно оптужио за некакав државни удар. Понављам још једном због јавности – никог од политичара из Црне Горе не познајем. Не знам никог из ДФ-а, нити било којег посланика из Црне Горе. Такође, измишљотина је да сам ја наводно био у друштву неких посланика, па зато нијесам ухапшен дан или два пред изборе у Црној Гори“, истакао је Богићевић.

Он је додао да је био у Подгорици, 15. октобра, али заједно са ујаком његове супруге како би обишли рођаке у том граду.

Сјутрадан, око 12 часова смо се вратили за Србију, регуларно преко граничног прелаза и све је уредно евидентирано. Том приликом никакавих контаката ни са ким нијесам имао у Подгорици осим са жениним рођацима код којих сам био и преспавао. Видио сам се и са једним другом из дјетињства који већ дуже вријеме живи у Подгорици. Нијесам био у друштву никакавих посланика, нијесам присуствовао никакавим састанцима ни у Подгорици, ни у Даниловграду“, казао је Богићевић.

Пошто, како је навео, црногорско тужилаштво константно збуњује и обмањује јавност када је он у питању, Богићевић је рекао да му је једино преостало да поднесе кривичну пријаву против Катнића како би заштитио свој и углед своје породице.

И да поновим, поднијећу кривичну пријаву против Катнића пред тужилаштвом Србије, па ће он морати овдје да каже зашто ме лажно оптужује за нешто што нијесам урадио нити планирао да урадим“, истакао је Богићевић.

Он је поновио да је Специјални суд у Београду саопштио шта мисли о оптужбама које је Катнић изнио на његов рачун.

Специјални суд у Београду ме ослободио од оптужби Катнића и то је доказ ко говори истину. Зато тражим јавно да ми Катнић више не помиње име и презиме у том његовом процесу који води, јер је суд у Београду већ донио одлуку да није тачно оно што он каже. Зато се ја данас и налазим на слободи и у Србији ми се и не суди по тим оптужбама. То што он ради у Црној Гори мене не занима. Моје име нека више не помиње у негативном контексту, јер је доказано да сам био лажно оптужен од његове стране“, казао је Богићевић.

Према његовим ријечима, колико су озбиљне оптужбе специјалног тужилаштва Црне Горе најбоље показује следећи примјер.

Оптужницу су ми послали ДХЛ поштом на кућну адресу и тамо су написали да дођем на суђење иако су и они обавијештени да ме је Специјални суд ослободио тих лажних оптужби, чак ми се и не суди у Србији. Поштом су ме обавијетили да су ми одредили и неког адвоката по службеној дужности. Толико о томе колико је све то озбиљно кад ми поштом шаљу оптужницу“, навео је Богићевић.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  A nisi si ti oslobođen optužbi, nego Srbija nije u obavezi da te izruči Crnoj Gori jer si krivično djelo počinio u Srbiji! Dakle optužen si ti itekako, a to što si slučajno bio kod rođaka u Podgorici 15.oktobra, to je priča za malu đecu. Uskoro je Sinđelić pred sudom, pa će nam on ispričati detaljno o tebi! Pozdrav!

 2. 0
  0

  Замислите наде тужилаштва – Синђелић. Па да је светац, а не убица и криминалац, не би се могла одлука засновати на његовом исказу.
  Него, нека се Катнић, а и они око њега, добро спрми за вријеме кад падне ова мафијашка хоботница са власти. Да ли су они свјесни колико су зла нанијели многим породицама у Црној Гори и Србији? Бог суди, а и људи.

  • 0
   0

   Eto Vasko zna da se sudska odluka ne može zasnivati samo na iskazu svjedoka saradnika! Svaka čast! A znaš li da su tu i mjere tajnog nadzora, dokazi stranih obavještajnih službi, priznanja pred sudom nekoliko okrivljenih među kojima je i vojvoda Paja … Nikad destruktivne strukture kao što je DF ne mogu osvojiti vlast na izborima, pa program im se zasniva na mržnji prema sopstvenoj državi, to je bolest teška!

 3. 0
  0

  Znači ovaj čeda je bio u Podgoricu 15.X , vjerojatno sa svojom grupom spremnom da jade rade po Crnoj Gori!
  Ostala je grupa kozaka i GRU ekipa , i svi šmugnuše kad pade Dikićeva ekipa !
  Ali , ne sumnjam da će doći dan za naplatu , doće maca na vratanca Bogićeviću , kad tad !

 4. 0
  0

  Masa i Vlado, prava ste gospoda-dzukci niksicko-mojkovackih ustasa dps. Doci cete vi na pravi slovensko-pravoslavni sud, ubrzo. Zivjeli, koliko nekada i „perper“!

  • 0
   0

   Xa , xa , xa , pa i ostalo vam je samo da kunete , spremali ste „revoluciju“ , pa vas je uvaženi gospodin Katnić provalio , preduhitrio , pohapsio , pa sad kunete jer vam laži ne prolaze !
   Dokazaće se sve što ste spremali , i odgovaraće svako ko je učestvovao u kriminalno terorističke pokušaje , ruka pravde će ga stići !

 5. 0
  0

  Машћа, из пијетета према Катнићу нећу написати што ми прво пада на памет кад је он у питању.
  Сви виде да је подметачина вијека у питању, али ти и неке колеге нећете никако да прихватите да банке проваљена рола. Дуго сам размишљао што вас трпе инфорсовци и схватам да вас нема треба вас измислити. Ја не бих писао сад коментар да се не јављате и то строго у току радног времена.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here