Насловна Политика Богдановић: Ако Мило није организовао државни удар – поновиће изборе

Богдановић: Ако Мило није организовао државни удар – поновиће изборе

2
ПОДИЈЕЛИ

Нема повратка у парламент све док се правно и политички не разјасни ситуација у вези са такозваним државним ударом или „терористичким нападом“, који је, без икакве дилеме, утицао на коначан исход парламентарних избора одржаних у октобру ове године, поручио је функционер Демократске Црне Горе Борис Богдановић.

Он је у интервјуу за „Дан“ истакао да су јединство, координација, међусобно повјерење, идеје и акције опозиционих политичких субјеката довели Демократску партију социјалиста до безизлазне ситуације, која се може разријешити искључиво капитулацијом екипе Мила Ђукановића.

Ђукановић је одлучио да привремено суспендује истину, институције и право на власт која проистиче из слободно изражене воље грађана Црне Горе. Ђукановић, у исто вријеме, не зна да нема тог државног удара и нема те режије која га може спасити од суда грађана, јер је грађанима и међународној заједници овог пута све јасно“, казао је Богдановић.

Он сматра да заједничко дјеловање опозиције даје резултат.

Јединство, координација, међусобно повјерење, идеје и акције опозиционих политичких субјеката довели су Демократску партију социјалиста Црне Горе до безизлазне ситуације, која се може разријешити искључиво капитулацијом Милове екипе. Капитулација Демократске партије социјалиста пред снагом од 39 посланика опозиције огледаће се у прихватању услова опозиције за повратак њених посланика у скупштинска радна тијела и у пленум Скупштине Црне Горе“, истакао је Богдановић.

Према његовим ријечима, уколико укупна јавност не сазна истину у вези са претходним, свима ће бити јасно да је Милова екипа извела државни удар како би сачувала власт у Црној Гори у ситуацији која је гарантовала побједу опозиционих политичких субјеката.

Довољно је погледати тенденцију излазности прије и након саопштења СДТ-а на дан избора. Дакле, у парламент се не враћамо све док ДПС не објави капитулацију пред 180.000 бирача опозиције“, казао је Богдановић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here