Насловна Друштво Богдан Диклић централна фигура ,,Одбране и заштите“ (ВИДЕО)

Богдан Диклић централна фигура ,,Одбране и заштите“ (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Bogdan-Diklic

На 19. Фестивалу ауторског филма у Београду, премијерно је приказан филм, хрватског режисера и сценаристе, Боба Јеличића, ,,Одбрана и заштита“. Филм је оставио снажан утисак на београдску публику.

На филемсом фестивалу у Пули, филм је добио седам Златних арена. Једну од њих, добио је и главни глумац Јеличићевпг филма Богдан Диклић.

Управо је Диклићев лик централна фигура филма, и читава прича се врти око њега. Прича прати Хрвата из Мостара, и његову дилему да ли да оде на сахрану пријатељу муслиману. Сав терет филма је зато и пао на Диклића, који минималном, а опет више него довољном експресијом лица показује све недоумице око једног питања, преласка те ,,невидљиве“ али опет свјесне границе.

Јелчић који је признат и као позоришни режисер, изјавио је на конференцији, да је могао причу представити публици и у театру, али је могућност кадрирања лица пресудила.

,,Желео сам стални дијалог глумчевог лица и камере, да се кроз минималне гримасе види спектар емоција главног лика. У избору глумца Диклић ми је био идеална опција“, рекао је он.

Диклић је изјавио да му је сценарио пао, као добра литература.

,,Имао сам осећај разумевања за тог човека, јер он пати и кида се између много ствари. Да нисам себе поистоветио са њим и његовим дилемама, не бих ни могао да га играм“, изјавио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here