Насловна Мозаик Бодирога: Можемо до злата на ЕП!

Бодирога: Можемо до злата на ЕП!

0
ПОДИЈЕЛИ

Србија ће на Шампионату ’Старог континента’, који је на програму од 5. до 20. септембра, играти у групи Б, у Берлину, са селекцијама Немачке, Шпаније, Турске, Италије и Исланда, а пласман у осмину финала обезбедиће четири најбоље селекције. Завршница првенства играће се у Лилу, у Француској.

bodiroga sale

Бодирога је истакао да ће изабраници Александра Ђорђевића имати снаге да се на првенству боре за највиши пласман, а самим тим и пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

„Надам се да је могуће да остваримо помак и напредујемо до злата, али то ће бити изузетно тешко. У 2015. години очекује нас Европско првенство, које је неизвесно и тешко такмичење. Много екипа ће ићи на освајање медаље, јер прва два места обезбеђују директан пласман на Олимпијске игре, док ће преостала четири тима у квалификације за Рио“, изјавио је Бодирога.

Према његовим речима увек је теже бранити место у врху, али има поверење у тим који је званично други на планети.

„Идемо у Француску после огромног резултата, бити други на свету је фантастичан успех. Играли смо одлично у Шпанији и због тога бих честитао играчима, стручном штабу и свима коју су допринели да се освоји сребрна медаља. Наравно да је теже бранити него освојити, али мислим да су момци добили велику дозу самопоуздања и, уз сав квалитет и таленат који поседују, верујем да ћемо бити конкурентни у борби за медаљу“, навео је Бодирога.

Бодирога, који као играч има три златне и једну бронзану медаљу на Европским првенствима, не крије да ће он и Ђорђевић саветима помоћи наследницима да освоје прво злато под именом Србија.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here