Насловна Политика Блажић: Вратити суверенитет грађанину да бира

Блажић: Вратити суверенитет грађанину да бира

4
ПОДИЈЕЛИ

Ево деценија је прошла од доношења новог Устава Црне Горе и, након деценије, иако готово све политичке странке у својим програмима деценијама имају тај „задатак“, дешава се први покушај једне политичке странке да врати отети уставни суверенитет грађанину да „бира“, а не буде гласачка машина партија, саопштио лидер ГИ „За нас“ проф. др Ђорђије Блажић.

Гдје су политичке странке биле 27 година да остваре тај задатак? Нигдје! Чувале су своје привилегије да сами и између себе ‘бирају’ посланике, па ће многи из парламента ускоро у пензију! Да, то су владаоци права и демократе, за себе и због себе!,“ нагласио је Блажић у саопштењу објављеном на фејсбук страници „За нас“.

Он је напоменуо да се ради о уставном праву грађана.

„Још једна ствар млађане демократе – није ово питање парламентарних политичких партија, па да опет сједите и тргујете међусобно интересима грађана. Ово је питање уставног права грађана и без грађана нема писања закона, јер смо веома добро, у посљедњој трговини прије неколико година, осјетили ‘рад’ партија у изградњи ‘изборног повјерења’!

Организујте прво научне скупове, па након тога експертску комисију, а ви ће те на крају да расправљате у парламенту!,“ казао је Блажић и нагласио:

„Нема више приче о изборном закону без експерата, грађанских активиста и НВО сектора, јер је то закон за нас грађане, а не за вас и ваше интересе!

И да вас подсјетим ‘опозицијо’ – побјегли сте од Платформе за фер и слободне изборе коју је ГИ ‘За нас’ радила са вама неколико мјесеци и чији је један од циљева био управо ова накнадна памет о изборном закону. Али, свих 39 посланика је побјегло од потписивања предлога за оцјену уставности изборног закона?

Толико о вашој посвећености владавини права и грађанима Црне Горе!

Ево вам још једна шанса, али овог пута неће проћи без грађана и њиховог активизма, па да видимо сада ко сте и за шта сте.“

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovo je saopštenje ili poruka koje liježe na dušu svakom građaninu ove države.Liše političara naravno.Hoćemo da znamo koga biramo.Pošteno je upravo po imenu i prezimenu.Na ispitu je opozicija,a vlast ionako bahato ne poštuje ni sopstvene zakone,nekmoli pravedne inovacije istih.

  • 0
   0

   Ово је прикривени режимски „голуб превртач“, Божидаре. Он је слику Шоћка и неМилића! И још понеких.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here