Насловна Мозаик Бламажа НАТО трупа: Кренули на руску границу – завршили у јарку (ВИДЕО)

Бламажа НАТО трупа: Кренули на руску границу – завршили у јарку (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ
сличне сцене забиљежене су почетком године у Пољској

Америчка војска, која у склопу НАТО шаље трупе и наоружање на руску границу, доживела је неколико „неочекиваних потешкоћа“ приликом пребацивања оклопне технике из Њемачке у Пољску.

Како пише „Вolstrit džurnal“ један контигент оклопних возила који је у Пољску путовао из њемачке луке Бремерхафен остао је заглављен на путу, јер су камиони ударали у мостове и тунеле који нијесу довољно високи. Извор америчког листа наводи да је у питању „велика бламажа НАТО стручњака“, који су за тако велику операцију морали да пазе на сваки детаљ, а нарочито на комплетну руту којом ће наоружање ићи до пољско-руске границе.

Americka vojska NATO 01Пет оклопних возила је остало је заглављено у Њемачкој, а за сада није пронађен безбједан начин њиховог пребацивања.

То није једина несрећа која је задесила амерички контигент. Наиме, велики број њихових тенкова стигао је у Европу са испражњеним акумулаторима, због чега су тренутно потпуно неупотребљиви, изјавио је командант снага САД у Европи генерал-потпуковник Бен Хоџис.

NATO tenk zimaПоред тога, камиони који су возили тенковску муницију остали су заглављени у снијегу, док су неки због леда слетјели с пута по којем су испросипали наоружање за „М1 абрамс“ тенкове. Да ствар буде још гора, том приликом повријеђена су и двојица војника, од којих један теже, због чега је завршио у болници.

САД у Источну Европу пребацују 87 тенкова „М1 абрамс“, 144 оклопних возила „бредли“, 18 самоходних хаубица „М109 паладин“ и 4.000 војника као подршка операцији „Атлантска одлучност“.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    САД у Источну Европу пребацују 87 тенкова „М1 абрамс“, 144 оклопних возила „бредли“, 18 самоходних хаубица „М109 паладин“ и 4.000 војника као подршка операцији „Атлантска одлучност“.
    Ako pogledamo samo koliko je tu tenkova i svega drugog nemozemo nego da zakljucimo da je Poljska dobila veliko vojno pojacanje.Koliko je kostalo samo prebacivanje do Poljske je sigurno velika kolicina nova,a sam vrednost tog naoruzanja nije mala,sve ce to Poljska da dobije u svoje naoruzanje ,imace samo obavezu da to i plate.Revolucija u Ukraini je dosta toga u ovom dijelu Evrope poremetila,Poljska je velika drzva ,koja je zhvaljujuci Rusiji uvecana na kraju Drugog rata za 30%,nije to malo,sada se nadaju za nekoliko procenata uvecanjem na racun Ukraine,brac se izgleda dobro slazu samo u jednom ,izmisljanju zajednickog neprijatelja.Kada Ukrainci pocnu masovno dolaziti u Poljsku brzo ce od bartske ljubavi izrasla na na mrzni prema Rusiji doci i do nemili dogadjaj,moza i do podizanja gvozdene zice.
    U svakom slucaju dobro je da su se naoruzali,sto kaze narod „zlu netrebalo“ iako ga bez razloga prizivaju!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here