Насловна Политика Бјелопољска коалиција „Савез за помирење“ против националистичких иступа Џенана Колића

Бјелопољска коалиција „Савез за помирење“ против националистичких иступа Џенана Колића

6
ПОДИЈЕЛИ
Савез за помирење

Бјелопољска коалиција „Савез за помирење“ најоштрије осуђује сусрет доказаног србомрзца потпредсједника Демократа Џенана Колића са Мирашом Дедејићем челником тзв. Црногорске православне цркве.

Овај Колићев гест доживљавамо као наставак његовог добро познатог испољавања мржње према српском народу у Црној Гори и јавно позивамо Демократе да се ограде од оваковог Колићевог понашања и саопште да ли он све ово ради у име партије Алексе Бечића или своје лично име, каже се у саопштењу „Савеза за помирење“ .

Бјелопољска коалиција подсјећа Колића да је Мираш Дедејић једна од најомраженијих личности међу православним вјерницима у Црној Гори, да се ради о човјеку који је лишен свештеничке службе и који као поглавар тзв. ЦПЦ исту не врши у божјим храмовима већ на улици, а челници Савеза за помирење су свој став према Дедејићу најбоље показали на јавној расправи о Закону о вјерским заједницама у Бијелом Пољу.

У саопштењу се даље истиче:“Исто тако као што је како и треба присуствовао Ифтару у организацији Исламске заједнице, требао је Колић да се распита која је то канонска црква у Црној Гори и ако не жели да обиђе њене храмове и великодостојнике, макар их не провоцира сусретом са отпадницима из цркве.“

Искрено, нас у Савезу за помирење не чуди овакво понашање Колића јер је недавно на националној основи вријеђао лидера нашег савеза, а знамо га још из времена када је јавно навијао за Салка Зилџића у мечу са прослављеним црногорским кик – боксером Иваном Стругаром и навијао за репрезентацију Босне и Херцеговине за коју је говорио да је воли више од Црне Горе.

Надамо се да ће грађани Бијелог Поља и на локалним изборима знати да оцијене доказаног националисту Колића и дају му подршку у мјери као на прошлим парламентарним изборима, те бога молимо, да Колић буде носилац листе своје партије, а Алекси Бечићу поручујемо да му је најпаметније било да дружење са Колићем сведе само на термине за фудбал јер у политици како њему као лидеру, тако и Демократама, Колић наноси само штету, закључује се на крају саопштења бјелопољског „Савеза за помирење“.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    On voli BiH vise od Crne Gore a pola BiH je Republika Srpska i to po broju Srba mnogo veca od Crne Gore znaci voli vise Srbe iz Srpske nego Crnogorce iz Crne Gore.

  2. 0
    0

    Uvijek sam govorio da ovi „Bečićevi“ sa crvenim kravatama liče na sektaše, Mormone ili Jehovine svjedoke, tako da je logično da vole da se druže sa pripadnicima sekti kao što je Miraševa!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here